Vertel het je kapper of barber

Als je kapper of barber je haar aan het knippen is en je ziet dat het niet gaat zoals je wilt, zeg er wat van. Nu is de tijd om er iets over te zeggen voordat het te laat is. De kapper of barber heeft je misschien verkeerd begrepen of was misschien zelfs wel afgeleid tijdens het knippen. Als je het op tijd aangeeft is er nog een grote kans dat de fout nog te fixen is en dat je haarstijl nog hetzelfde kan blijven.

Begrijp het probleem

Voordat je aan je kapper of barber kan vertellen wat er mis is gegaan, moet je eerst het probleem begrijpen. Wat is er niet goed aan je haar en hoe wil je het dan wel hebben? De zijkanten en achterkant te kort? Lengte niet goed? Of is het niet gelijk geknipt? Weten wat er verandert moet worden maakt het makkelijker de boodschap over te brengen. Om het je kapper goed duidelijk te maken, geven wij je een guide: dit is hoe je tegen je kapper praat.

Herenkapsel 001

Stijl het anders 

Als je haar zo is geknipt dat je oude haarstijl niet meer gedragen kan worden, dan zorgt dit ook voor een mogelijkheid. Je oude stijl kan je namelijk al jaren rocken, maar dit is dan wel een goed moment om iets nieuws te proberen. Ga voor een nieuwe look en check welk kapsel het beste bij de vorm van je gezicht past'The Nice Guys' photocall, 69th Cannes Film Festival, France - 15 May 2016

Helemaal kaal

Als je haar helemaal niet gered kan worden, dan is millimeteren of kaalscheren nog een optie. Vooral als je al last hebt van een terugtrekkende haarlijn kan dit een goede oplossing zijn. Het vergt wel wat moed, zeker als je gesteld bent op je mooie lokken, maar het kan zeker goed uitpakken. Als je denkt dat vrouwen hier niet op vallen, dan zit je goed mis. Onderzoek wijst uit: kale mannen maken net zoveel kans bij vrouwen. 

Actor Jason Statham poses for photographers upon arrival for the European premiere of Spy at the Odeon West End in central London, Wednesday, May 27, 2015. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)

Cover it up

Indien je echt niet tevreden bent met je kapsel en je ook niet voor een extreem korte of kale look wilt gaan, dan is het wellicht de beste optie om het te bedekken. Zo zijn er verschillende hoofddeksels welke je outfit zelfs nog een upgrade geven. Tegenwoordig zijn er talloze modellen, kies de beste cap uit en rock hem met je cleane outfit.

verkeerd geknipt man man

Pet

Tommy Hilfiger €30 Shop nu
verkeerd geknipt man man 01

Muts

Brixton €43 Shop nu
scotch and soda man man

Refined Summer Hat

Scotch & Soda €50 Shop nu

Het is maar tijdelijk

Gelukkig groeit het haar van de meeste mensen snel weer aan. Een slechte knipbeurt is daarom enkele weken erna vaak al minder erg. Het haar zit al meer in het vertrouwde model of is makkelijker te fixeren. Weet je nog steeds niet wat je moet doen? Zoals gezegd lenen korte kapsels zich uitermate geschikt als oplossing bij een slecht knipbeurt.