1. Niet voor jezelf opkomen. Het bouwt je woede op.

Een slecht gewoonte is het niet opkomen voor jezelf. Als je niet voor jezelf opkomt, gaat er uiteindelijk een wrok woede ontploffen. Als jij je grenzen niet aangeeft, niet zegt dat je het er niet mee eens bent of je lacht als je eigenlijk niet gelukkig bent, dan is er een grote kans dat er over je heen gelopen wordt.

Er is een grote kans dat je het andere mensen kwalijk gaat nemen wanneer ze over je heen lopen. Je zult de relatie/vriendschap die je met hen hebt niet meer ervaren als positief. Zorg ervoor dat het een gewoonte wordt om voor jezelf op te komen.

 

2. Ongehoorzaam zijn aan je geweten. Het maakt je gek.

We hebben allemaal een stem die ons vertelt om dingen te doen of niet te doen. Wanneer je niet naar deze stem luistert, ben je ongehoorzaam aan je eigen geweten. Je liegt eigenlijk tegen jezelf. Als je de waarheid niet zelf onder ogen kan zien, kan je het binnenkort niet eens meer kunnen herkennen. Door deze slechte gewoonte ga je langzamerhand kapot vanbinnen.

 

3. Je beloftes breken. Het zorgt ervoor dat je jezelf gaat wantrouwen.

Als je jezelf belooft iets niet te doen omdat het slecht voor je is en je besluit het vervolgens toch te doen, verbreek je een belofte die je aan jezelf hebt gedaan. Om ervoor te zorgen dat andere mensen je kunnen vertrouwen, moet je eerlijk en betrouwbaar zijn. Eerst moet jij jezelf vertrouwen en dan kunnen anderen het pas doen.

wat zijn slechte gewoontes

4. Je gezondheid verwaarlozen. Het getuigt van minachting voor jezelf.

Je gezondheid verwaarlozen is jezelf in de steek laten. Jezelf verwaarlozen is een ontzettend slechte gewoonte. Het toont gebrek aan respect voor je lichaam. Hoe meer je jouw gezondheid verwaarloost, hoe erger de problemen worden.

 

5. Roddelen. Het houdt je zelfontwikkeling tegen.

Iedereen roddelt wel want en tegenwoordig is het gesprek van de dag een roddel. Roddelen wijst op onbetrouwbaarheid. Het houdt in dat jij je graag overgeeft aan zinloze activiteiten, zoals slecht praten over anderen en het beschermt je tegen de gebreken van jezelf door de focus te leggen op een ander. Zo zal je ook niet aan je gebreken kunnen werken en jezelf kunnen ontwikkelen.

 

Het is niet gek dat je in een relatie je aan elkaar irriteert. Soms kan je er niks aan doen en soms zijn het gewoon slechte gewoontes. Dit zijn 10 slechte gewoontes waardoor je vriendin gek van je wordt.