Slechte gewoontes voor je huid

We willen er allemaal zo lang mogelijk jong uit zien. Het goede nieuws is dan ook dat we het proces van huidveroudering kunnen vertragen. Dit kan door verschillende slechte gewoontes uit je leven te schrappen. Van vele gewoontes weten we al hoe slecht ze zijn, maar na dit artikel heb je nog wat redenen om ermee te stoppen.

 

1. Roken

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat stoppen met roken vele voordelen brengt. Een sigaret bevat schadelijke stoffen, het is dan ook logisch dat dit het ouderdomsproces versnelt. Het kan ervoor zorgen dat je rimpels onder je ogen krijgt en dat je tanden er geler uit gaan zien.

2. Veel alcohol

Je houdt vast een biertje of misschien ben je meer van de wijn. Hoewel alcohol op zijn tijd moet kunnen, zijn er genoeg redenen waarom je het wel gematigd moet gebruiken. Één daarvan is dat je door veel alcohol drinken er ouder uit gaat zien omdat het de bloedvaten verwijdt en daardoor gaat vocht zich anders verdelen. Vochtophopingen zal vooral zichtbaar zijn boven en onder de ogen. Alcohol droogt je lichaam en huid uit.

3. Experimenteren met je dieet

Hoe ouder je wordt, hoe essentiëler het wordt om een gezonde levensstijl te hebben. Misschien ben je iemand die van dieet naar dieet gaat, maar constant experimenteren kan schadelijk zijn voor je lijf. In plaats van constant te experimenteren, kun je er beter voor zorgen dat je lichaam alle goede voedingsstoffen binnen krijgt. Dit zorgt ervoor dat je gezond blijft en dus ook jouw huid.

4. Veel koffie

Twee bakjes koffie per dag moet kunnen, maar de hele dag koffie blijven drinken kan invloed hebben op je mannelijke hormonen, en dit kan op zijn beurt weer invloed hebben op hoe oud je lijkt. Wanneer je koffie voor twee maanden laat staan, zul je het verschil vanzelf gaan merken.

5. Veel kantoorwerk

Veel achter elkaar zitten, strakke en stressverhogende deadlines en dan hebben ze ook nog eens broodjes kroket in de bedrijfskantine. Het is goed om regelmatig even een pauze te nemen en te gaan wandelen. Stress is namelijk een doorslaggevende factor voor jouw gezondheid en ‘ouderdom’.

6. Te weinig sporten

Sporten zorgt ervoor dat je een betere bloedcirculatie hebt en dat het effect van rimpels minder wordt. De fijne lijntjes zullen drastisch minder worden en je zult een betere huid krijgen doordat de bloedsomloop wordt bevorderd.

7. De zon

Wij houden van de zomer en het lekkere weer. Het is alleen wel belangrijk om zonnebrand te gebruiken. De belangrijkste reden is dat de straling kankerverwekkend kan zijn, maar ook je huid kan aantasten en dat willen we natuurlijk niet hebben.

8. Te veel suiker

We hebben het zo vaak gehoord, maar toch is het lastig om er van weg te blijven. Aan de ene kant omdat in vrijwel alle bewerkte voeding suiker zit, maar ook omdat we toch allemaal wel eens een of meerdere keer een sugar craving hebben. Uiteindelijk komt het neer op kiezen tussen suiker of je goed voelen en een jongere uitstraling houden.

Wanneer je deze slechte gewoontes schrapt, ga jij stukken lekkerder in je vel zitten. Letterlijk en figuurlijk dus.