Positieve recensies

Gezien het budget van maar liefst 14 miljoen euro waren de verwachtingen torenhoog. Mocht je deze film al gezien hebben, dan is de kans groot dat jij onder de indruk bent. Zo noemde De Trouw de film ‘misschien wel de beste Nederlandse oorlogsfilm tot nu toe’. 

Ook de Volkskrant was positief en gaf de oorlogsfilm vier sterren: “De slag om de Schelde is een film voor het serietijdperk: razendsnel verteld en vol met cliffhangers”. 

Waar gaat ‘De Slag om de Schelde’ over?

In de film worden drie verschillende personen gevolgd, die ieder op hun eigen manier betrokken zijn bij de oorlog. De levens van een Engelse piloot, een Zeeuws meisje in het verzet en een Nederlandse jongen raken met elkaar verwikkeld. In de films staat ‘De Slag om de Schelde’ centraal, waarbij er in 1944 meer dan 10.000 personen omkwamen. Het was een slag die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog.

Hieronder kan je de trailer van De Slag om de Schelde zien (YouTube): 

 

De cast is van wereldklasse. Zo zien we onder andere een bekend gezicht terug van de Harry Potter-filmreeks. Tom Felton (Draco Malfoy in Harry Potter) kruipt in de huid van de Engelse piloot. De Nederlandse acteur Gijs Blom en actrice Susan Radder spelen ook een hoofdrol in de Nederlandse oorlogsfilm.

De Nederlandse oorlogsfilm komt binnenkort op Netflix

Is De Slag om de Schelde al op Netflix te zien? Nee, nog niet. Maar geduld wordt beloond en je hoeft niet zo lang meer te wachten. Netflix plaatste de trailer op hun social mediakanalen en in de video wordt ook de releasedatum getoond. Op 15 oktober 2021 zal De Slag om de Schelde te zien zijn op Netflix.

Ben jij fan van het genre oorlogsfilms? Bekijk dan eens de beste oorlogsfilms op volgens IMDb en ga er goed voor zitten.