Finale van de US Open Quad Singles 2021

Dylan Alcott speelde in de finale van de US Open Quad Singles tegen Nederlander Niels Vink. Helaas voor ons Nederlanders heeft hij Niels verslagen. De finale in rolstoelen was erg vermakelijk om naar te kijken. Er werd erg goed gespeeld door beide mannen met uitstekende rallies.

De Australiƫr heeft hiermee geschiedenis geschreven. Hij is namelijk de eerste man ooit die de Golden Slam heeft gewonnen in tennis. Steffi Graf deed hetzelfde in 1988 en onlangs lukt het de Nederlandse Diede de Groot ook door vijf titels in 2021 binnen te slepen.

Dylan Alcott is een sensationeel talent. De dertiger heeft in 2021 ook nog de Australian Open, French Open, Wimbledon en goud op de Tokyo Paralympics gewonnen. Het was dus niet even een gelukje dat hij Niels overtuigend versloeg in de finale.

Een prijzig biertje

De manier waarop de winst gevierd werd, was wel een bazen-move van Dylan. De Australische rolstoeltennisser wilde zijn prijs laten zien aan de fans maar dit kon natuurlijk niet op een normale manier. Dylan liet niet alleen zijn trofee zien, maar liet ook even zien hoe je eruit moet drinken. Met de camera op hem gericht, gooit hij zijn biertje in de beker en nekt vervolgens het hele biertje naar achteren. Klassiek.

Buiten dat Dylan zijn halve biertje over zichzelf heen gooide, gaat hij er wel voor. Dit is nou hoe je een prijs presenteert. Nu hopen dat hij de beker wel gaat schoonmaken, want de constante biergeur in zijn huis gaat niet heel chill worden. Al met al heeft Dylan een ontzettend goed toernooi gespeeld en een geweldig jaar neergezet met prijzen van hier tot Tokio (letterlijk).

Nu we het toch over een grand slam hebben: Australiƫ heeft er natuurlijk ook en er deden vorig jaar hele aantrekkelijke vrouwen mee. Bekijk de mooiste tennissters die deelnamen aan de Australian Open 2020.