Sky Rojo (maker La Casa de Papel) op Netflix

Oké, we kunnen in Sky Rojo geen groteske bankoverval verwachten, zoals in La Casa de Papel. Ook zullen we El Profesor en zijn bendeleden geen rol zien spelen. Dat betekent echter alles behalve een saaie serie. Daar zorgt Álex Pina, de producent van La Casa de Papel, wel voor. Nadat hij eerder meewerkte aan White Lines en afleveringen van Vis-a-Vis voor zijn rekening nam, wordt dit nu zijn nieuwste project.

Het plot van de nieuwe Spaanse serie

In Sky Rojo volgen we drie verschillende jonge vrouwen. Coral (de nette en slimme van de groep), Wendy (verleidelijk en uitdagend) en Gina (de lieve en naïeve) zijn gezamenlijk op de vlucht. De meiden zijn onder valse voorwendselen namelijk geronseld door een pooier. Ze besluiten hun leven volledig om te gooien en de wijde wereld in te trekken. Voor de drie is het een zoektocht naar zichzelf en het ultieme geluk, maar voor pooier Romeo betekent het vooral dat hij zijn inkomsten lijkt kwijt te raken. Hij stuurt zijn twee handlangers Christian en Moisés op de meiden af om ze op te sporen. Maar die laten dat in Sky Rojo (Spaans voor Rode Lucht) niet zomaar gebeuren. Wat volgt is een spannende achtervolging.

Sky Rojo

Sky Rojo seizoen 2 ook al bevestigd op Netflix

De 8 afleveringen van Sky Rojo vind je vanaf 19 maart allemaal op Netflix. Het gaat hierbij om zo’n 25 minuten per aflevering. Prima te doen dus dus als je de nodige avonduurtjes wil vullen met een spannende serie. Mooie dames, een geniale producent én een spannend plotSky Rojo kan zomaar eens een waardige opvolger worden van La Casa de Papel. 

Netflix lijkt in elk geval te denken van wel. Zij hebben namelijk al seizoen 2 van de show aangekondigd. Wanneer die serie verschijnt is nog onbekend, maar het feit dat deze al is bevestigd, zorgt dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Ook White Lines komt binnenkort met een tweede seizoen. Álex Pina blijft voorlopig dus nog wel hangen op Netflix.