Te veel alcohol

Hoewel de meesten van ons zich gewoon bewust zijn van de nadelen van alcohol, zetten we hem er alsnog even bij de six-pack tips. Die mid-week borrels, vrijmibo’s en gewoon weekenden los gaan richten meer schade aan dan je hoopt. Allereerst zorgt alcohol er in sommige gevallen voor dat we een gymmoment overslaan. Te brak, gewoon moe of gewoon meer zin om te gaan borrelen met maten in plaats van sporten. Daarnaast is alcohol rijk aan koolhydraten en is het een toxine. Het lichaam zal dus in alle gevallen alcohol eerst verteren, wat betekent dat het lichaam het eten opslaat als vet. Vind je balans dus wanneer het aankomt op het drinken van alcohol.

Screenshot 2018-06-14 at 13.04.15

Kant en klare maaltijden

Kant en klare maaltijden zijn stukken slechter voor je dan de meesten waarschijnlijk denken. In deze maaltijden zitten meer extra’s dan je in eerste instantie zou denken. Het beste is dus gewoon om zelf je eten te bereiden. Op die manier heb je invloed op de hoeveelheid calorieën die naar binnen gaan. Daarnaast is het moment van eten ook belangrijk. Als jij ’s middags vanwege drukte weinig eet en ’s avonds bij thuiskomt eet tot je overvol zit en vervolgens nog een dessert neemt, is je calorie-inname verkeerd verdeeld. Dit zal ervoor zorgen dat jij sneller wat kilo’s aankomt.

Verkeerde routine door koffie

Hoewel zwarte koffie geen calorieën bevat, heeft jouw inname van koffie toch invloed op of jij die six-pack zal krijgen of niet. We zijn namelijk geneigd om koffie te drinken wanneer we eigenlijk iets moeten eten, maar er simpelweg geen tijd voor hebben. Het houdt ons alert, maar zorgt er ook voor dat je in de avonduren het gevoel hebt dat je meer moet eten om in te halen wat je gedurende dag niet hebt kunnen eten. Deze eetgewoonte maakt het lastig om jouw gewicht in balans te houden en maakt het krijgen van een six-pack een stuk lastiger. Maak dus tijd om te ontbijten of lunchen.

Met de bovenstaande six-pack tips behaal jij wellicht wel resultaat. Het is natuurlijk logisch dat wij met onze drukke levens minder tijd hebben om te sporten. Met deze sporten verband je de meeste calorieën en krijg je het meeste gedaan in de kortste tijd.