Grappige sitcoms op Netflix (met IMDb-scores)

De leukste komedieseries hebben doorgaans een ‘simpel’ plot. Een groep vrienden of collega’s die samen in alledaagse situaties terechtkomt, die meteen iets geniaals krijgen. Wat dat betreft zit je met de sitcoms op Netflix goed. Daar staan namelijk echte klassiekers op het gebied van komedie. Een fijn voordeel is dat de meeste series ook nog eens veel seizoenen hebben. Dit zijn tien grappige aanraders die je op Netflix kunt vinden.

1. The Big Bang Theory

Deze serie was een verademing voor iedereen die zichzelf als behoorlijke nerd zag: het kan namelijk altijd erger! De vriendengroep die centraal staat in deze serie hebben allemaal een hoog IQ, fascinaties voor wiskunde en scheikunde, en vooral géén sociale vaardigheden. De mooie Penny kan ze daarbij helpen. Het concept was goed voor 279 afleveringen. Daarmee is The Big Bang Theory één van de sitcoms op Netflix waar we behoorlijk lang mee vooruit kunnen.

IMDb-score: 8.1

 

2. Friends

Friends! Wie kent de legendarische serie niet? Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe zijn gedurende de tien seizoenen voor veel mensen als echte vrienden gaan voelen. Vooral Rachel, gespeeld door Jennifer Aniston, heeft op ons een blijvende indruk gemaakt. Op het hoogtepunt van de serie kreeg de cast één miljoen. Per persoon. Per aflevering. Met andere woorden: Friends is onder de sitcoms één die niet mag ontbreken op Netflix.

IMDb-score: 8.9

 

3. Modern Family

De titel zegt het al: in Modern Family volgen we een moderne family. Deze bestaat uit drie verschillende gezinnen. De vreemde band tussen de verschillende ooms, tantes, (groot)ouders en broers en zussen worden in deze serie allemaal onder de loep genomen. Dat zorgt voor droge scenario’s, waarin cultuur, opvoedstijl en generatieverschillen een grote rol spelen. Na 250 afleveringen, waarin kijkers de families konden zien opgroeien, stopte de serie er uiteindelijk mee in 2020. Nu staan alle seizoenen op Netflix.

IMDb-score:  8.4

 

4. Community

Community is wellicht wat minder bekend dan bovenstaande series, maar mag je zeker niet missen. In de serie reist de advocaat Jeff Winger terug naar school (het Greendale Community College) om opnieuw colleges te gaan volgen. Hij vormt een groep van studenten die allemaal nogal buitenbeentjes zijn. De studenten maken onderling van alles mee, maar ook de bonte verzameling aan leerkrachten op het Greendale Community College dragen daar aan bij. De serie heeft 6 seizoenen en 110 afleveringen.

IMDb-score: 8,5

 

5. The Good Place

In The Good Place volgen we Eleanor Shellstrop na haar dood. Ze komt terecht op een plek met de naam ‘The Good Place’, het tegenovergestelde van ‘The Bad Place’. Eleanor beseft echter dat er een fout is gemaakt en zij, gebaseerd op haar slechte gedrag, eigenlijk helemaal niet op de positieve plek hoort te zijn aanbeland. Kan ze het leven na haar dood nog verbeteren? Het droge plot en de acteerprestaties leverde The Good Place veel prijzen op. De serie bestaat uit 4 seizoenen en 53 afleveringen.

IMDb-score: 8.2

 

6. Arrested Development

Nog zo’n leuke is Arrested Development. Hierin volgen we de familie Bluth. De familie beschikt over een groot familiebedrijf en is niet alleen problematisch en gek, maar ook erg rijk. Dan komt de vader van hoofdpersoon Michael in de gevangenis terecht. Het is vervolgens aan Michael en zijn familie om het familiebedrijf draaiende te houden. De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Bateman, die we kunnen kennen als Marty Byrde uit Ozark. 

IMDb-score: 8.7

 

7. The Ranch

Ook The Ranch is één van de sitcoms op Netflix die over een familiebedrijf gaat. Ashton Kutcher en Danny Masterson, beide bekend uit That 70’s Show, spelen de hoofdrollen. We volgen hoofdpersoon Colt (Kutcher) die zijn vader gaat helpen op diens ranch. Daar wordt hij ook herenigd met zijn broer en een vroegere jeugdliefde.

IMDb-score: 7.5

 

8. Space Force

Steve Carell produceerde Space Force én speelt een van de hoofdrollen. In deze nieuwe sitcom draait alles om een nieuw onderdeel van het Amerikaanse leger: Space Force. Daarmee moet Amerika toonaangevend worden in de ruimte. Maar zoals we van sitcoms op Netflix zijn gewend, gaat er weer van alles fout in de serie. Goed nieuws voor fans van de show, want seizoen 2 is bevestigd.

IMDb-score: 6.8

 

9. Brooklyn Nine-Nine

Ook het Amerikaanse New York Police Department is goed voor de nodige komische situaties. In Brooklyn Nine-Nine verwijst de titel naar een specifiek district in New York. De politieagenten en de nieuwe politie-commandant worden gevolgd. Onder andere Terry Crews speelt een rol in de serie, evenals Andy Samberg. De serie heeft zeven seizoenen en een achtste seizoen staat op de planning.

IMDb-score: 8.4

 

10. Hospital Playlist

Dit is een Zuid-Koreaanse serie en focust op een groep dokters. Sinds hun studententijd zijn ze al bevriend, maar nu werken ze op een speciale V.I.P-afdeling van het Yulje-ziekenhuis. Daar komen ze – zoals we vaker zien in ziekenhuisseries – de meest verschillende patiënten tegen.

IMDb-score: 8.7

 

Heb jij Netflix wel zo’n beetje gehad? Check dan ook ons overzicht van 10 goede series op Videoland.