Het kasteel Rocca Scaligera

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Sirmione is het kasteel uit de 13e en 14e: Rocca Scaligera. Het kasteel bevindt zich aan de noordkant en is nog in perfecte staat. Boven aan de top kan je genieten van het prachtige uitzicht, alleen moet je eerst de klim van 150 treden aandurven. Maar geloof ons: dat is het meer dan waard.

Rocca Scaligera sirmione

Bekende stranden in Sirmione

Sirmione heeft prachtige stranden met helderblauw water, perfect om volledig tot rust te komen. Een van de bekendere stranden in Sirmione is Lido delle Bionde, een kiezelstrand met een bar en restaurant. Daarnaast kan je er je kunt er waterspulletjes huren.

Een ander mooi strand is Jamaica Beach. Dit strand heeft zijn naam te danken aan – je raadt het al – de gelijkenissen met de stranden van Jamaica. In het water liggen er grote stenen platen, die te zien zijn door het heldere water. Dit geeft een prachtige sfeer aan het strand.

Het centrum van Sirmione

Verder heb je een plein in Sirmione, Plazza Giosuè Carducci. De kronkelende straatjes, gekleurde huisjes, winkels en de schattige eettentjes brengen een gezellig sfeer met zich mee. Perfect om een drankje te doen. Op de maandagochtend kun je op de markt Piazza Mercato verse groente en fruit kopen. Ook leuk om mee te pakken tijdens jullie trip naar Sirmione.

sirmione vakantiebestemming

Welness door zwavelhoudende warmwaterbronnen

Dankzij de zwavelhoudende warmwaterbronnen in de bodem van het Gardameer zijn er meerdere spa’s in Sirmione die je kunt bezoeken, zoals Aquaria Thermal SPA en Terme Virgilio. Heerlijk om een dagje lekker te ontspannen.

Grotte di Catullo om cultuur te snuiven

Daarnaast kan je de Grotte di Catullo bezoeken. De naam kan je laten denken dat je grotten gaat bezoeken, maar eigenlijk zijn hier de overblijfselen van een Romeinse villa te vinden. Als je toch in de buurt bent, neem dan ook een kijkje bij het Antiquarium museum. Hier leer je alle ins and outs over de geschiedenis van de stad Sirmione.

italie vakantie Gardameer

Houd er rekening mee dat je niet in het centrum komt met de auto. Je kunt de auto voor de ingang van het drop parkeren. Plan je bezoek in een rustig periode of ga vroeg in de ochtend naar de stad. Onder de indruk van deze plek in Italië? Dan hebben wij nog meer reisvoer voor jullie. Bekijk de onontdekte Griekse eilanden die jou ongetwijfeld een droomvakantie bezorgen.