1. Je partner is vocaal tussen de lakens

Er zijn een aantal signalen waaraan jij kunt herkennen dat je partner tevreden is in bed. Zo is het een goed teken als je partner vocaal is tussen de lakens. Sounds of pleasure kunnen alleen erg verschillen van wat we kennen uit verschillende media. Zo zijn kleine uitingen van plezier zoals zuchten van genot en intensievere ademhaling al signalen dat je op de goede weg bent. Maar je moet niet alleen denken aan dit soort geluiden. Het kan ook zijn dat je partner precies aangeeft wat zij nodig hebben, bijvoorbeeld dat het allemaal nog intenser, sneller of juist meer teder mag. Let hier maar eens een keertje op. Aan de andere kant hoeft het niet per se iets te zeggen als je partner helemaal niet vocaal is: niet iedereen vindt het prettig om geluid te maken tussen de lakens.

2. Er is veel oogcontact tussen jullie

Een tweede signaal betreft het oogcontact tussen jullie. Zoals je zelf weleens hebt gemerkt is oogcontact in het algemeen al vrij intens. Als dit ook nog eens veelvoudig en duidelijk in bed plaats vindt, zit je al op de goede weg. In iemands ogen kijken tijdens momenten van verbondenheid kan je ook veel vertellen over hoe de ervaring voor hen is. Als je partner oogcontact met je maakt, zijn ze aanwezig en gefocust op het moment. Als je het idee hebt dat iemand zich minder prettig voelt, zijn we ook geneigd om diegene in de ogen aan te kijken. We krijgen hierdoor namelijk allemaal signalen door die soms nog meer duidelijkheid geven dan wat iemand tegen je zegt.

3. Er komen nog weleens wat krachttermen voorbij

Ondanks dat dus niet iedereen even vocaal is in de slaapkamer in het algemeen, is het vaak wel een positief teken. Het is bijvoorbeeld een goed teken als je partner een paar pittige woorden laat ontglippen terwijl jullie bezig zijn. Zoals we al eerder noemden, is het niet essentieel dat je partner expliciet vloekt om aan te geven dat ze genieten. Dit kan wijzen op een hoge mate van opwinding en comfort in de relatie, waarin je partner zich vrij voelt om zich op een natuurlijke en spontane manier uit te drukken. Het belangrijkste is dat jullie de signalen van elkaar herkennen en op elkaar kunnen inspelen.

vrouw voldaan in bed

4. Jullie kunnen ook samen lachen

Natuurlijk wil niemand uitgelachen worden tijdens intieme momenten. Maar toch zijn er vast en zeker momenten geweest die hebben geleid tot lachwekkende situaties. Eén van jullie valt van het bed, iemand laat per ongeluk een scheet, iets wat je doet kietelt, ga zo maar door. Als je partner zich veilig en comfortabel genoeg bij je voelt om ervan te lachen terwijl je het ziet, gaan de dingen beter dan je misschien denkt. Kunnen lachen tussen de lakens is dan ook één van de duidelijkste signalen dat je partner tevreden is in bed.

5. Je partner laat weten waar ze behoefte aan hebben

Als iemand zich gelukkig en bevredigd voelt, zal deze persoon vaak actief bijdragen aan het intieme aspect van de relatie. Dit kan zich manifesteren in verschillende vormen van het nemen van initiatief, zoals het starten van voorspel, het maken van opmerkingen over toekomstige verlangens of activiteiten, en over het algemeen een positieve energie uitstralen die duidt op een verlangen naar meer verbondenheid met hun partner. Door het tonen van initiatief en het uiten van verlangens, wordt er een open communicatie en wederzijdse betrokkenheid gecreëerd, wat duidt op een goede relatie die jullie samen nog kunnen verdiepen.

Lees ook: vrouwen praten over waar zij het liefst aangeraakt worden.