De oren

Er schijnt een reden te zijn waarom de meeste mensen kippenvel krijgen als iemand in hun oren fluistert. Zo hebben oren verschillende zenuwen die extra goed aanvoelen wanneer ze door zowel geluid als aanraking worden gestimuleerd en dit gevoel schijnt nog sterker te worden als je de stem hoort van iemand van wie je houdt.

Ik heb ooit een relatie gehad met een man die op zo’n manier met mijn oren speelde dat hij me volledig machteloos liet voelen. Hij deed dit met een halve ademhaling, een halve tong in mijn oor maar hij bewoog niet helemaal waardoor ik naar adem snakte. Geweldig!” – Lindsay(28)

De binnenste dijen

Wat deze plek zo gevoelig maakt, is het feit dat het dicht bij de gevoelige zone van de vrouw zit en zo is de binnenkant van de dijen voor veel vrouwen een fijne plek om aangeraakt te worden.

Mijn man is de koning van het spelen met de binnenkant van mijn dijen. Vooral als we in het openbaar zijn en ik een rok of jurk draag waar hij gemakkelijk bij kan. Dit doet hij dan heel nonchalant terwijl hij ondertussen bijvoorbeeld over iets heel alledaags praat. Hij weet dat hij mij hier helemaal gek mee maakt.” – Marisa(29)

De voeten

De voeten schijnen gevoelig te zijn en zo schijnen de tenen van de vrouwen zelfs gevoeliger te zijn dan de zolen. Zo geloven reflexologen er zelfs in dat de tenen van een vrouw wanneer ze aangeraakt worden een hoogtepunt kunnen stimuleren.

Elke keer dat mijn vriend iets van mij gedaan wil krijgen biedt hij in ruil daarvoor een voetmassage aan, omdat hij weet dat ik dit nooit zal afwijzen.” – Sara(26)

De onderrug

Het is geen toeval dat bij sensuele dansen zoals de Salsa of de Tango de man zijn hand op de onderrug van de vrouw legt. In dit gebied zitten namelijk veel zenuwen die zich uitstrekken tot aan de achterste van de vrouw.

Het voelt niet alleen geweldig, maar er is ook iets heel leuks aan een man die extra aandacht aan deze plek besteedt. Vooral omdat het geen voor de hand liggend lichaamsdeel is waarvan je zou denken dat iemand deze snel aan zou raken. Ik vind het leuk als mijn partner me met zijn handen of lippen op deze plek aanraakt.” – Andrea(25)

De nek

De nek is een hele gevoelige plek. De uitdrukking “In iemands nek ademen” wordt meestal negatief bedoeld, maar als de juiste persoon zachtjes in je nek ademt of kust kan dit voor veel vrouwen erg prettig voelen.

De juiste combinatie van licht ademhalen, zoenen en zacht strelen van de lippen in de nek bezorgt denk ik elk meisje wel kippenvel. Bij mij wordt die kippenvel nog erger als mijn vriend toevallig een ketting bij me omdoet.” – Aly(31)

Hoofd(hoofdhuid)

Sommige mensen weten misschien wel hoe lekker een hoofdhuidmassage kan voelen. Deze plek zit namelijk vol met zenuwuiteinden waardoor het een gevoelige en fijne plek is om aangeraakt te worden.

Voor mij voelt het erg fijn en zelfs opwindend als mijn partner mijn haren wast onder de douche. Mijn man kan erg goed met zijn handen omgaan. Ik ben een geluksvogel.” – Adriana(30)

Lippen

Uiteraard zijn de lippen ook een gevoelige plek. Veel vrouwen houden dan ook enorm van zoenen. Tijdens het zoenen maken de hersenen automatisch dopamine en oxytocine aan. Verder is de huid op je lippen ook gevoeliger dan op de meeste delen van je lichaam en zelfs 100 keer gevoeliger dan de huid van je vingers.

Ik heb ooit een relatie gehad met een man die zich terugtrok als hij me zoende en onmiddellijk met zijn duim over mijn lippen streek terwijl hij ondertussen nog steeds mijn gezicht vasthield. Hij wist precies wat hij moest doen want keer op keer kwam ik weer bij hem terug, ondanks dat hij verder niet zo’n leuk persoon was.” – Lisa(25)