Wat zegt de wetenschap?

Er zijn vele verschillende meningen over dit onderwerp en de kans dat we het hier ooit allemaal dezelfde mening over hebben is klein. En dat hoeft ook helemaal niet, zolang de twee mensen die daten het maar eens zijn. Maar we kunnen wel kijken wat de wetenschap zegt, dan is dat in elk geval duidelijk. Bij seks komt, zoals bij alle activiteiten waar een mens blij van wordt, het hormoon oxytocine vrij. Uiteindelijk kan dit hormoon volgens psychologen echter een relatie de kop kosten. Wanneer seks vroeg in een relatie plaatsvindt, wordt de relatie afhankelijk van de highs van de seksuele uitspattingen. Wanneer je geen seks met elkaar hebt, kunnen juist negatieve gevoelens naar boven komen. Daarom zegt de wetenschap dat je het beste 6 tot 12 maanden na de eerste date kunt wachten. Dit is misschien een beetje overdreven, maar een tijdje wachten betaalt zich dus zeker uit.

Wanneer jullie kunnen levelen op andere gebieden

Wanneer je wacht met seks en eerst op andere gebieden elkaar beter leert kennen, zorgt dit voor een betere fundering onder je relatie. Het beste is dan ook eerst andere overeenkomsten te ontdekken, elkaar beter te leren kennen en echt leuk te vinden. Of je moet allebei een ander doel hebben met de date, dat is ook prima natuurlijk. Dus doe eerst leuke dingen en zorgt dat je kunt levelen met elkaar, dat komt de relatie ten goede. Hoelang dit duurt merk je vanzelf, dat is voor iedereen anders.

Date MAN MAN

Foto via: Instagram richykoll

Als jullie er beiden voor willen gaan

Dit is misschien wel het duidelijkste signaal, als jullie beiden in the mood zijn en dat ook duidelijk is dan moet je er vooral voor gaan. Zorg wel dat jullie dit allebei ook écht willen. Maar net zo goed dat het geen zin heeft om iemand onder druk te zetten voor seks, heeft het ook geen nut iemand onder druk te zetten om te wachten. Doe dus vooral wat goed voelt. Voordeel hiervan is ook nog eens dat je erachter komt of dat je op seksueel gebied bij elkaar past, toch ook wel belangrijk. Nu moet je dit, zeker de eerste keer, niet te belangrijk maken. Het wordt alleen maar beter en je leert elkaar ook op fysiek gebied steeds beter kennen. Maar soms weet je gewoon, dit gaat nooit vuurwerk opleveren. Dan kun je ermee stoppen voordat je al emotioneel gebonden bent.

Wanneer de date fantastisch is

En in dit geval maakt het niet zo heel veel uit of het de eerste date is of de zoveelste. Als de date super gezellig is, je wilt geen afscheid van elkaar nemen en ziet elkaar helemaal zitten, waarom zou je dan nog wachten? Hoewel er dus redenen zijn waarom je wél zou moeten wachten, zijn er ook redenen waarom je het niet zou moeten doen. Als je te maken hebt met de ware, zal het waarschijnlijk niet uitmaken of je op de eerste date seks hebt of op de tiende. Dan is dat niet zo belangrijk.

Vrouw opgewonden MAN MAN

Wanneer je lang hebt gewacht

Soms heb je lang gewacht en laat je date merken dat het punt daar is, tijd om een stapje verder te gaan. Probeer dan niet te blij te zijn, dan lijkt het alsnog dat je het daarom te doen was. Maar behalve dat het dus goed kan zijn voor de rest van de relatie, is het ook zo dat de voldoening na lang wachten groter is. Dus als je dit punt hebt bereikt, gefeliciteerd. Geniet ervan!

Deze signalen wijzen erop dat ze in the mood is

  1. Ze zegt zich comfortabel bij je te voelen: volgens psychologen is dit een signaal dat een vrouw begint te denken aan seks. Ze wil zich veilig en comfortabel voelen, zeker als ze denkt dat het serieus kan worden. Wanneer ze deze woorden uitspreekt, kun je zeker vragen of ze mee naar jouw huis gaat.
  2. Ze stelt voor om samen te slapen: dit is een duidelijk signaal, als ze dit voorstelt is ze er klaar voor om de volgende stap te zetten.
  3. Ze gaat met haar tong langs haar lippen: dit is een voorzichtig signaal van opwinding. Wanneer ze nog meer opgewonden raakt, wordt vooral de onderlip voller. Verder worden de lippen dieper van kleur. Wanneer je dit ziet, ben je goed op weg.
  4. Ze raakt je meer aan: Als ze steeds vaker je hand even aanraakt of op een andere manier fysiek contact zoekt, wijst dit erop dat ze graag meer fysiek contact wil. En uiteindelijk zal dit dan leiden tot in de slaapkamer.
  5. Een rode huid: rode blosjes op de wangen van een meisje lijken zo schattig, maar het kan ook wijzen op veel minder onschuldige gedachten. Dit gebeurt namelijk ook bij opwinding.
  6. Grotere pupillen: wanneer iemand opgewonden is verwijdden de pupillen. Dit geldt overigens niet alleen bij seksuele opwinding, dus zorg wel dat je zeker weet wat die opwinding veroorzaakt. Het kan natuurlijk ook betekenen dat ze boos op je is.
  7. Fysieke tekenen:  Met haar tong langs haar lippen, een iets meer rode huid en grotere pupillen. Dit soort fysieke signalen wijzen erop dat een vrouw opgewonden is.

Waarschijnlijk hebben jij en je partner beiden een verleden op seksueel gebied, zo ga je hiermee om.