Sterke nagels hebben is een signaal van een gezond lichaam

Het hebben van sterke nagels is een signaal van een gezond lichaam. Breken ze bij jou toch best snel af? Dan heb je waarschijnlijk gewoon pech genetisch gebied.

6 opmerkelijke signalen dat je lichaam gezond is

Je hartslag ligt tussen 60 en 80 seconde

Als je hartslag tussen de 60 en de 80 per minuut zit, zet je op het goede gemiddelde. Dat betekent dus dat je een gezonde hartslag hebt. Ook kun je kijken naar hoelang het duurt voordat je uitgerust bent na het sporten. Heb je hier langer dan vijf minuten voor nodig? Dan moet je misschien nog ietsjes meer gaan sporten.

Als je oogwit ├ęcht wit is

Het klinkt misschien heel erg logisch, maar als je oogwit helemaal wit is, is dat een seintje dat je gezond bent. Bij sommige mensen kan het oogwit namelijk een beetje gelig zijn. Dit kan een signaal zijn dat je geelzucht hebt. Geelzucht is overigens geen ziekte. Het betekent alleen dat je te veel galkleurstof in je bloed hebt. Dit gaat vaak vanzelf over.

6 opmerkelijke signalen dat je lichaam gezond is

De kleur van je urine laat zien of je een gezond lichaam hebt

Een manier om te zien of je een gezond lichaam hebt, is door te kijken kijken naar de kleur van je urine. Urine hoort namelijk helder geel, lichtgeel of strogeel te zijn. Een andere/donkerdere kleuren zou het best wel eens kunnen betekenen dat je niet goed gehydrateerd bent, een proteïnetekort hebt of dat je blaasproblemen hebt.

Je hebt een goed reukvermogen

De een kan beter reuken dan de ander, dat is een feit. Echter is er ooit uit een onderzoek geconcludeerd dat mensen die niet de geur van kaneel, bananen of limoen kunnen ruiken, vaak eerder bij de risicogroep van Parkinson behoren. Parkinson is een ziekte waarbij delen van hersencellen langzaam sterven. Hierdoor kan je je anders gaan bewegen en soms ook anders gaan gedragen.

6 opmerkelijke signalen dat je lichaam gezond is

Je wordt elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip wakker

Als je elke dag uit jezelf op hetzelfde tijdstip wakker wordt, betekent dat je gezonde organen en interne ‘systemen’ hebt. Je bent dan goed uitgerust en kan de dag goed beginnen.

Ben jij benieuwd wat de 10 meeste gezondheidsfouten zijn die mannen maken?