City on a Hill

City on a Hill is Showtime’s nieuwe misdaadserie met Kevin Bacon in de hoofdrol. Bacon speelt FBI inspecteur Jackie Rohr. Rohr is een FBI veteraan die het allemaal niet zo nauw neemt met protocollen en regeltjes. Ook van een beetje corruptie ligt Rohr niet wakker. Het is nou eenmaal hoe zaken lopen in Boston. Zo vanzelfsprekend is dat voor Decourcey Ward (Aldis Hodge) echter niet. Hij wordt overgeplaatst vanuit Brooklyn en gekoppeld aan Rohr. Ward is er op om het corrupte systeem te doorbreken, terwijl Rohr hier helemaal geen zin in heeft. Het leidt tot frictie tussen hen en het hele korps. Ondertussen moeten Rohr en Ward ze een bende gewapende overvallers tegenhouden.

City on a Hill

 

Boston 1992

Fans van realistische misdaad-/detectiveseries als The Wire en Mindhunter zouden er weleens goed aan kunnen doen City on a Hill te gaan checken. De serie van netwerk Showtime speelt zich af in het Boston van 1992, een tijd waarin de wind binnen het corrupte korps ineens omsloeg. De misdaadserie is dan ook gebaseerd op het zogenaamde ‘Boston Miracle.’

Dit vermeende wonder heeft alles te maken met het aantal jeugdmoorden in Boston eind jaren 80, begin jaren 90. Om dit tegen te gaan, was er een verandering in aanpak nodig. Die nieuwe aanpak richtte zich op twee dingen: illegale wapenhandel en geweld van bendes. Op die manier kon de golf van jeugdmoorden die als maar toenam, tegen gewerkt worden.

City on a Hill

 

In goede handen

Hoe kon het ook anders dan dat een rauwe misdaadserie als executive producers Ben Affleck en Matt Damon hebben. De twee bevriende acteurs zijn afkomstig uit Boston en schuiven dat niet onder stoelen of banken. Waarom zouden ze ook. Ook in de tweede trailer van City on a Hill valt te horen dat Kevin Bacon, die al jaren van serie naar serie hopt, zichzelf een Bostons accent heeft aangemeten. Dat en een snor.

Aldis Hodge zou je verder kunnen kennen van zijn rollen in de films Hidden Figures en Straight outta Compton. In City on a Hill speelt hij wederom een krachtige rol. Verder speelt Jonathan Tucker, vorig jaar in Westworld te zien, een van de bankovervallers die stevig lijken huis te houden. Seizoen één telt zeven afleveringen en belooft op het eerste gezicht in ieder geval een heerlijke, brute misdaadserie te worden.

Wil jij meer harde misdaad? Bekijk wat de 10 misdaadseries met de hoogste scores op IMDb zijn.