De verhaallijn van Sherlock

Deze spannende serie weergeeft het verhaal van de bekende detective Sherlock Holmes en is gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle. Sherlock speelt zich af in Londen en Sherlock Holmes wordt gespeeld door de enige echte Benedict Cumberbatch. Holmes beschikt over een uniek analytisch brein en herkent mensen zeer snel. Om verveling tegen te gaan lost hij verschillende misdaden op. Uiteindelijk komt hij in contact met soldaat John Watson, gespeeld door Martin Freeman, en vormen ze samen een duo.

De verschillen tussen hen zijn erg groot, maar juist door Sherlocks verstand en Johns pragmatische insteek vormen ze samen een ijzersterk team. Samen ontraadselen ze cryptische aanwijzingen, lossen ze de meest complexe misdaden op en zitten ze achter levensgevaarlijke personen aan. Sherlock telt inmiddels al vier seizoenen en elke aflevering gaat over een aparte zaak. Elke aflevering voelt als het ware als een film door onder andere de speelduur per aflevering (90 minuten), en de goede en uitgewerkte verhaallijnen per aflevering. Dus als je fan bent van detective series, dan is dit een echte aanrader.

beste-serie-disney-sherlock-imdb-score

IMDb score maakt het de beste serie op Disney+

Deze serie Sherlock scoort hoog op IMDb, en dat is dan ook niet zo heel gek. Hij krijgt namelijk een 9,1 van de 10 sterren en zo staat hij dan ook op de lijst van de meest populaire televisieseries in de IMDb charts. Deze score maakt hem bovendien de allerbeste serie die te zien is op Disney+. Ook op Rotten Tomatoes scoort de serie erg goed. Hij heeft namelijk een Average Tomatometer van 78% en een Average Audience Score van 83%. Verder heeft Sherlock ook al vele prijzen binnen weten te slepen, waaronder de Banff Rockie Award voor ‘Best Continuing Series’ en een Eddie Award voor ‘Best Edited One-Hour Series for Commercial Television’.

Bekijk hieronder de YouTube-video hieronder voor de trailer van Sherlock: