The Liberator – seizoen 1

The Liberator is een nieuwe, vette toevoeging aan het oorlogsgenre. De serie is geen ‘normale’ serie, maar één die via Trioscope is gemaakt. Dat betekent dat de serie deels uit live-action en deels uit CGI bestaat. De serie neemt ons mee terug naar het Italië van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een grote missie, ‘Operatie Avalanche’ genoemd, nemen de geallieerden het op tegen de Duitsers. Vanaf woensdag 11 november staat The Liberator nieuw op Netflix.

 

Trial 4

Op Netflix vinden we veel true crime documentaires. Trial 4 wordt ook zo’n documentaire-reeks en vertelt het waargebeurde verhaal van Sean Ellis. Hij werd ervan beschuldigd dat hij een politieagent in Boston had vermoord. De zaak zorgt al gauw voor veel media-aandacht en een onterechte veroordeling. Na twee ‘mis-trials’ draait alles om ‘Trial 4’. Krijgt Sean nog gerechtigheid, of niet? Het feit dat hij een donkere huidskleur heeft en de vermoorde politieagent een lichte huidskleur, draagt bij aan het controversiële aspect van de zaak. Getuigen en betrokkenen doen in de documentaire allemaal uitspraak over de (on)schuld van Sean. Vanaf woensdag 11 november staat Trail 4 nieuw op Netflix.

 

The Crown – seizoen 4

The Crown voert al seizoenen lang veel ranglijsten van beste Netflix-series aan. Zo maakt de serie deel uit van MAN MAN’s 10 favoriete Netflix series. Ook in seizoen 4 staat het veelbewogen leven van Queen Elisabeth II centraal. De cast van het derde seizoen vervult in dit seizoen weer hun eigen rollen, maar we zien de toevoegingen van twee cruciale figuren uit de Britse geschiedenis. Margaret Thatcher, gespeeld door Gillian Anderson, gaat de politieke strijd aan met de koningin en lijkt niet erg onder de indruk van haar te zijn. Ook prinses Diana doet haar intrede aan het hof. Al gauw lijkt het publiek volledig voor haar te vallen, met grote gevolgen voor het koningshuis. Vanaf 15 november staan de afleveringen nieuw op Netflix. De serie heeft een steengoede IMDb-score van een 8.7.