De nieuwe serie Drops of God

Wanneer Alexandre Léger overlijdt, komt zijn dochter erachter dat zijn reusachtige wijncollectie van haar kan zijn. Alexandre zijn bedrijf bestaat uit de grootste wijn collectie ter wereld. Ondanks dat hij zijn dochter Camille Léger al jaren niet meer gesproken heeft, laat hij wel een video voor haar achter.

Camille is alleen niet de enige kandidaat die zijn collectie over kan nemen. Ook Issei, Alexandre’s beste protegé, kan zijn collectie overnemen. Om te bewijzen wie de beste kandidaat is voor de collectie, moeten Issei en Camille drie smaaktesten uitvoeren. Wie deze smaaktesten ‘wint’, wordt de nieuwe eigenaar van de collectie. Camille heeft er alles voor over om haar vaders titel te krijgen. Het enige probleem is alleen: Camille heeft nog nooit wijn gedronken. Issei weet daarentegen alles wat er maar te weten valt over wijn.

Nieuwe serie scoort bizarre cijfers: 100% & 93% op RT en 8.1 op IMDb

Gebaseerd op de manga serie

Zoals je al gelezen hebt, is de serie dus een verfilming van de mangaserie Drops of God. De mangaserie geschreven door Shin Kibayashi en Shu Okimoto was van 2004 tot en met 2014 een gigantisch succes. De manga verscheen al deze jaren dan ook in de manga magazine Morning. Quoc Dang Tran de schrijver van de serie uit 2023 baseerde zijn serie dus op de verhalen uit het magazine. Dit is dan ook de reden waarom het een internationale serie is waarin Frans, Engels en Japans in wordt gesproken.

Dat de serie goed in de smaak valt, dat is een understatement. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een 100% Average Tomatometer en een 92% Average Audience Score. Ook IMDb beoordeelt de serie zeer goed met een 8,2/10.

Waarop kan je de serie bekijken?

Het is voor sommige jammer genoeg wel lastig om deze serie te kijken. De serie is namelijk alleen maar te zien via Apple TV+. Op dit moment is er nog maar één seizoen te zien, maar wie weet volgt er wel meer. Bekijk hieronder eerst nog even de trailer:

 

Benieuwd wat Netflix deze juni te bieden heeft? Lees meer over de nieuwe films en series op Netflix in juni 2023.