Cristóbal Balenciaga toont de hoogtijdagen van de Franse Haute Couture

De Spaanstalige serie Cristóbal Balenciaga is gebaseerd op het leven van de beroemde designer. Kleermaker Cristóbal Balenciaga (gespeeld door Alberto San Juan) neemt je mee in de wereld van zijn beroemde modehuis. Hij vertelt over de moeizame groei van zijn ‘maison’, maar ook over banden met mededesigners Chanel, Dior en Givenchy. Zijn afschuw tegen fabriekgemaakte kleding voor iedereen houdt hem constant in de greep. Hij moest eens weten dat de halve wereld nu in zijn fabriekgemaakte T-shirts rondloopt…

Bekijk hieronder de trailer van Cristóbal Balenciaga:

 

De regie en cast van de Spaanse serie

De serie is voornamelijk geregisseerd en gespeeld door Spanjaarden. De regie van de serie is in handen van Lourdes Iglesias. De rol van Cristóbal Balenciaga wordt vervuld door Alberto San Juan. Door de hele serie heen zit een soort interview verwerkt. De rol van de interviewster wordt gespeeld door Gemma Whelan, wie ook al eens de rol van Yara Greyjoy in Game of Thrones vervulde. Ook Belén Cuesta, die eerder al een rol speelde in de populaire Netflix-serie La Casa De Papel, is terug te zien in de serie.

cristobal balenciaga serie disney

Reviews van critici en kijkers

De serie wordt door de critici en de algemene kijker goed ontvangen. Zo scoort de serie op IMDB een 7.7 / 10 sterren. Gids.tv is ook lovend over de serie en geeft hem 4 / 5 sterren. Ook spreekt de recensent van The Guardian positief over de serie, en geeft zij hem 4 / 5 sterren. Al met al zijn de kenners meer dan tevreden.

Ook zijn de Disney+ kijkers enthousiast over de serie met zes afleveringen. Op X (voorheen Twitter) barst het van de positieve reacties. Hieronder staan er een aantal op een rijtje.

 

Op zoek naar meer kijkvoer op Disney+? Bekijk dan onze top 10 series uit 2023 op Disney+.