1. Respect hebben voor elkaar

Niet alleen jullie avonturen in bed zijn belangrijk in een relatie, ook elkaar vertrouwen en respecteren staat hoog op het lijstje. Vandaar dat dit ook de eerste is in het rijtje van vijf dingen die belangrijker zijn in een relatie dan avonturen in bed. Het is erg belangrijk dat jullie beiden gelijk zijn in jullie relatie en dat kun je alleen hebben als je elkaar respecteert en de ruimte geeft. Jullie zijn allebei nog steeds individuen en vullen elkaar juist erg goed aan. Elkaar deze ruimte bieden, geïnteresseerd zijn in elkaar en elkaar vertrouwen maakt een relatie juist zo mooi en fijn.

2. Tijd met elkaar door brengen

Je hoeft niet altijd wat speciaals te doen. Gewoon lekker tijd met elkaar doorbrengen is al genoeg. Natuurlijk is het leuk om allerlei specialiteiten met je partner te ondernemen. Toch bestaat het leven voor het grootste deel uit ‘gewone’ dingen, en is het daarom belangrijk om je goed met elkaar te voelen. Ook als je eigenlijk niks aan het doen bent. Als je je op je gemak voelt met elkaar door simpelweg bij elkaar in de buurt te zijn, dan zit alles al goed.

5 dingen belangrijker dan activiteiten in bed

3. Positiviteit

Positief in het leven staan doet in het algemeen al wonderen voor je gezondheid; dit is binnen een relatie niet anders. Positieve interacties met elkaar hebben zorgt ervoor dat je je gelukkig met elkaar voelt en ook een beetje lol hebt met elkaar. Je zult elkaar goed leren kennen en leert ook met elkaar meeleven. Door positief met elkaar in het leven te staan zul je zien dat ook de fysieke intimiteit zeer versterken.

4. Intimiteit

Veel mensen denken bij het woord ‘intimiteit’ meteen aan praktijken in bed. Maar er zijn verschillende vormen van intimiteit. Je kunt emotioneel intiem, experimenterend intiem en mentaal intiem met iemand zijn. Onder emotioneel intiem zijn valt het op de hoogte zijn van elkaars gevoelens, gedachten en verlangen. Je weet wat er in elkaar om gaat en voelt je ook comfortabel om deze dingen met elkaar te delen. Experimenterend intiem zijn gaat over de onderlinge samenwerking en ‘harmonie’. Je hoeft natuurlijk niet alles met elkaar te doen en te delen, maar het is hartstikke fijn om te weten dat jullie samen ook goed functioneren. Als laatste kun je ook mentaal, of intellectueel, intiem met elkaar zijn. Je voelt elkaar dan goed aan en vind het leuk om samen nieuwe dingen te leren. Je bent bereid om tijd en energie in nieuwe dingen te steken waardoor je samen groeit en uitkijkt naar de toekomst. Minstens zo belangrijk als fysieke intimiteit, toch?

5. Veiligheid

Als laatste is het belangrijk om je veilig te voelen. Ook veiligheid gaat niet per se over fysieke veiligheid. Wij doelen namelijk meer op de emotionele veiligheid. Je comfortabel bij elkaar voelen houdt ook in dat jullie goed kunnen communiceren en eerlijk met elkaar durven zijn. Natuurlijk zal jij of je partner wel eens een reactie geven die de ander niet leuk vindt, maar dat moet juist kunnen in een relatie. Je weet wie je partner is en bent niet bang elkaar af en toe eens uit te dagen. Je weet namelijk toch dat alles goed zit en je het overal met elkaar over kunt hebben.

5 dingen belangrijker dan in bed