Met push-ups kun je de kilo’s verliezen

Elke sporter weet dat je er verstandig aan doet om elke spiergroep in je lichaam te trainen. Wil je er een beetje leuk bij lopen, dan zul je er immers voor moeten zorgen dat alles een beetje in verhouding staat. Stevige bovenbenen hebben is een ding, het wordt een beetje humoristisch als dat combineert met superdunne armen. Je zou dus denken dat enkel opdrukken weinig effect heeft. Het tegendeel blijkt waar. Voor een Russische YouTuber is het opdrukken juist de ideale manier om extra gewicht te verliezen.

 

De YouTuber, MrRussianBeastWoo, zit normaal gesproken dagelijks achter zijn computer en dat gaat niet zonder gevolgen. De kilo’s vlogen er aan en dus werd het tijd om zichzelf onder handen te nemen. In plaats van slim te zijn en een personal trainer in de hand te nemen, pakte hij het iets radicaler aan. Hij vroeg zich af of een extreem aantal push-ups niet bijzonder effectief kon zijn. Het doel werd gesteld op het belachelijke aantal van 1000 push-ups per dag gedurende twee maanden.

Het resultaat van 1000 push-ups per dag

We moeten toegeven, op basis van de afbeeldingen zijn de resultaten verbluffend. Is het dan de manier om even flink af te vallen? Ja, mits je het jezelf kan veroorloven om 1000 push-ups per dag te doen. Overigens heeft de Rus wel een degelijke voorbereiding gehad. Voor aanvang van zijn poging trainde hij al door het doen van 700 pus-ups per dag waarbij elke tweede dag een rustdag was. Zo bouwde hij voldoende conditie op om de uitputtingsslag vol te houden. Het resultaat is in ieder geval dat hij in 60 dagen tijd zo’n kleine 8 kilo is afgevallen en dat zie je duidelijk in de YouTube-video hieronder: