Sergio Ramos blijft mega fit

Sergio Ramos houdt Madrid staande. Of het nou een doorslaggevende kopgoal is of een vlijmscherpe tackle op de bal – of op het scheenbeen. Los Blancos haalde meer punten binnen dan de Catalaanse rivalen en verdiende zo de La Liga-titel, maar Real Madrid wist het deze keer niet waar te maken in de prestigieuze buitenschoolse activiteit: de Champions League. Ramos zijn taak is hem de afgelopen jaren wel iets gemakkelijker gemaakt, met een verouderend, onstabiel Barcelona-elftal. Toch wordt Sergio ook een dagje ouder, maar hard werk loont, daar weet deze bebaarde kerel alles van.

Mr.T work-out

Afgaande van zijn Instagram-video’s, lijkt het erop dat Ramos meerdere grote stappen heeft ondernomen om zichzelf mega fit te houden tot het seizoen weer van start gaat. Een aantal dagen geleden postte de viervoudig Champions League winnaar een heldhaftige work-out sessie waar een dikke ketting de show stal. Als een real-life Mr.T voert hij een hardcore variant van single-leg box uit. In tegenstelling tot de meeste gewone stervelingen, die op kleine plastic treden stappen, stapt Ramos op een bank, met een ketting om zijn nek om extra gewicht aan toe te voegen.

View this post on Instagram

⛓ UNCHAINED ⛓

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos) on

Work hard, play hard

Maar met deze work-out alleen komt hij er natuurlijk niet. Het vergt heel wat uithoudingsvermogen en discipline om mee te draaien in het hedendaagse sterrenvoetbal. Daar is Ramos onderhand een ervaringsdeskundige in. De tattoo verzamelaar deelt vaker een video’s van bijvoorbeeld een van zijn hardlooprondes door de Spaanse heuvels of allerlei andere sessies in de sportschool.

View this post on Instagram

💪 Work work work work 💪

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos) on

Meer dan vaak zijn de oefening bedoeld om z’n beenspieren te versterken, maar natuurlijk is uithoudingsvermogen ook een punt van aandacht. Ook doet hij geregeld aan HIIT-oefeningen om zijn metabolisme te stimuleren, waardoor het lichaam de rest van de dag aan het werk blijft om het overtollig vet weg te branden. Doe er mee wat je wil.