Wat kunnen we verwachten van I Am Legend deel twee?

Zoals je weet (als je de eerste film gezien hebt), eindigt de film met de dood van Dr. Robert Neville (Will Smith) waarmee hij de wereld redt. Het klinkt dan misschien erg gek, maar hij keert toch terug in deel twee. De reden hiervan is dat deel twee gebaseerd is op een ‘alternatief einde’. Hiermee wordt bedoeld dat de film gemaakt is als alles anders was gelopen, als in een soort tweede dimensie. De film speelt zich dan ook een paar decennia later af dan waar deel één is geëindigd.

Producer Goldsman vertelt over dit alternatieve einde: “We gaan terug naar het originele Matheson-boek en het alternatieve einde in tegenstelling tot het uitgebrachte einde in de originele film. Waar Matheson het over had, was dat de tijd van de mens op de planeet als de dominante soort ten einde was gekomen.”

Deel 2 I Am Legend

Bij deel twee van I Am Legend heeft Goldsman zich laten inspireren door de serie The Last Of Us. Hij vertelt hierover: “Ik ben geobsedeerd door The Last of Us, waar we de wereld alleen na de apocalyps zien, maar ook na een verval van 20-30 jaar.“Je ziet hoe de aarde de wereld terugwint, en er is iets moois in de vraag of, als de mens afstand neemt van de primaire huurder, wat gebeurt er dan? Dat zal vooral visueel zijn in New York. Ik weet niet of ze het empire state building zullen beklimmen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Nieuwe acteur in deel twee

Will Smith keert dus terug als grote ster in deze sequel, maar er is ook een andere acteur die je terug gaat zien in deze film. Michael B Jordan zal je ook gaan spotten in deel twee. Wat er precies voor een rol aan hem gegeven gaat worden is nog niet bekend, maar het zou ongetwijfeld een fantastische film worden.