Slapen en seks zijn voor velen toch wel twee favoriete hobby’s. Uit een onderzoek van psychologen aan de Ohio State University blijkt echter dat mannen elke 28 minuten aan seks denken, terwijl er elke 33 minuten gedacht wordt aan slapen. In de praktijk wordt er dikwijls toch gekozen voor wat extra uurtjes nachtrust tijdens ons drukke bestaan. Maar voor een goede relatie is seks toch wel een belangrijk onderdeel. Er bestaan echter een aantal standjes bij moeheid die perfect zijn.

Kruip dicht tegen elkaar aan

Wellicht dat jullie dit al dikwijls doen in bed; lekker ‘spoonen’. Wanneer jullie beiden erg moe zijn maar toch seks willen hebben is dit het perfecte standje. Kruip dicht tegen elkaar aan en laat je partner de kleine lepel zijn. Begin met een langzaam tempo zodat jullie beide weinig inspanning hoeven te verrichten. Wie weet wordt het tempo al snel opgevoerd en eindigen jullie uitgeput in elkaars armen.

Standjes bij moeheid MAN MAN

Ga gestrekt op je rug

Het kan zomaar eens zijn dat je uitgeput bent maar je partner wel in is voor een ‘wilde rit’. Laat haar dan bovenop je kruipen en geniet van het uitzicht. De cowgirl zorgt ervoor dat jij zonder al te veel inspanning toch een leuk avontuurtje beleeft. Het is namelijk echt niet erg om de ander een keer in actie te zien terwijl jij je handen vrij hebt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je gaat liggen en het daarbij blijft. Een beetje affectie tonen is namelijk nooit verkeerd.

Gekruist in bed

Dit standje is ook een erg goede optie wanneer jij en je partner moe zijn. Zorg ervoor dat je op je zij gaat liggen en laat je partner op haar rug liggen naast je. Laat haar naar je bekken toekeren om vervolgens haar benen over je heupen te leggen. Jullie vormen nu als het ware een kruis. Wanneer jullie in deze positie liggen weet je eigenlijk wat je te doen staat.

Tijd om down-under te gaan

Dit standje kan voor zowel jou als je partner erg plezier zijn zonder dat er echt penetratie aan te pas komt. Is je partner erg moe? Kies er dan voor om haar down-under te plezieren. Laat je partner op haar rug liggen en vind voor jezelf een weg naar beneden. Vanuit hier weet je wat je te doen staat. Is het echter andersom en ben jij degene die erg moe is? Draai het dan om en laat je partner jou verwennen.

Standjes bij moeheid MAN MAN

Stap onder de douche of ga in bad

Voor het slapen gaan is het weleens fijn om eerst nog een lekker warme douche of bad te nemen. Neem voor de verandering een keer je partner mee terwijl je dit doet. Niets is zo fijn om voor het slapen gaan nog te relaxen onder het genot van warm water. Zeep elkaar teder in om elkaar vervolgens zorgvuldig af te spoelen en wie weet waar dit tot leidt. Probeer dit ook eens wanneer jullie een vrije ochtend hebben. Word wakker en draai de kraan vast open om vervolgens op een wel hele leuke manier de ochtend te starten.

Maak gebruik van een speeltje

Seks-toys bestaan niet voor niets. Wellicht dat het nog allemaal wat wennen is voor je, maar een ding is zeker: je zult je partner er een groot plezier mee doen. Plezier in bed heeft namelijk niet alleen te maken met het daadwerkelijk hebben van seks. Breng bijvoorbeeld een vibrator mee in bed om je partner een orgasme te bezorgen. Vibrators zorgen er grotendeels voor dat vrouwen hun hoogtepunt bereiken waar penetratie in achterblijft. Bovendien scheelt het je ook weer een hoop inspanning.

De hoeveelheid seks per week is bepalend voor je relatie. wisten jullie dat?