Als het aankomt op seks zijn wij mannen de beroerdste niet. Eigenlijk ieder standje is een genot, maar we hebben toch allemaal wel een paar standjes die we het meest doen. 1200 lezers van Women’s Health werd gevraagd welk seks standje zij als het onprettigst ervaren. De resultaten zijn allesbehalve fijn om te horen, want je hebt ongetwijfeld heel wat van deze standjes in je repertoire.

1. Doggy style

Waarom geen doggy style? Dit vinden vrouwen vaak simpelweg te pijnlijk. Zeker wanneer je jouw penis in zijn geheel uit de vagina haalt en hem er opnieuw instopt kan dit onprettig aanvoelen. Daarnaast geeft en groot deel van de vrouwen aan dat doggy niet intiem genoeg is. Terwijl jij aan het genieten bent van je uitzicht, raakt zij steeds minder opgewonden van de muur voor haar.

Hoe wel doggy style? Door korte ondiepe stoten te geven zal ze minder pijn hebben dan diep en snel. Maar misschien nog belangrijker is dat je haar aandacht geeft. Laat je partner weten dat je niet alleen met stoten bezig bent. Kus haar nek, pak haar haren en speel met de clitoris. Denk niet alleen aan jezelf.

2. Woman on top

Waarom jouw vrouw niet bovenop wilt? Onzekerheid. Hoe mooi ook, vrouwen zijn nou eenmaal onzeker over hun lichaam. Zeker in het begin van jullie seksleven zal ze moeite hebben met bovenop zitten, hou hier dus rekening mee.

Hoe krijg je haar wel bovenop? Tijd zal veel goed doen. Complimenteer haar en laat haar weten wat je allemaal zo mooi aan d’r vindt. Vindt ze het echt niks? Ga dan voor “de spork”, juist de spoon en fork in één. Zie afbeelding hieronder.

Spork seksstandjes

3. Reverse cowgirl

Waarom ze de reverse cowgirl maar niks vindt? Allereerst wil ik je erop attenderen dat de reverse ook niets voor mannen is en wel hierom. Als je jouw penis te veel buigt, wordt het gevaarlijk, want dan zou die kunnen breken. Daarnaast wordt het op dat moment oncomfortabel voor haar en is de hoek ronduit onlogisch te noemen. Bovendien kan een vrouw onmogelijk klaarkomen bij dit standje.

Wat dan wel? Gaat het jou om het uitzicht? Switch dan naar dit: Sta beide op, laat haar naar voren buigen, met haar handen op een stabiele spiegel. Nu kun je haar alsnog van achter nemen, maar voelt het voor haar prettig en kunnen jullie de spiegel in jullie voordeel gebruiken.

4. Missionary

Waarom ze missionary maar niks vindt? Ze wordt totaal niet opgewonden van dit standje. Dit komt doordat je alles behalve de juiste spots raakt. Daarnaast als je wat chubby bent, zal dit bij het missionary standje extra opvallen.

Wat moet je dan wel doen? Coital Alignment Technique (CAT). Een hele mond vol, maar het werkt. Leun inplaats van op haar borst, tegen haar schouder aan. Laat je vriendin, haar benen iets intrekken. Op deze manier wordt haar clitoris extra gestimuleerd.

Cat Seksstandjes

5. 69

Waarom je beter geen standje 69 kunt doen? Shit! Hoor ik je denken. Hoewel vrouwen altijd roepen dat zij twee dingen tegelijk kunnen, blijkt dat toch anders te zijn. De ondervraagde vrouwen geven namelijk aan het lastig te vinden om zowel tegelijkertijd te geven als te nemen. Omdat klaarkomen grotendeels een mentaal spel is, is het haast onmogelijk om tot een orgasme te komen voor jullie beiden.

Hoe kan je het meeste genieten van orale seks? Vrouwen vinden oogcontact tijdens seks belangrijk. Dit geldt helemaal voor orale seks, aangezien dit voor veel vrouwen als nóg intiemer wordt beschouwd. Wil je het helemaal top doen, laat haar dan eerst komen. Jij zal ongetwijfeld je portie daarna krijgen en dan hebben jullie allebei kunnen genieten.