Azuurblauwe Ferrari 275 GTB

Na een paar eigenaren gehad te hebben, is deze auto beland in de Verenigde Staten. De laastse eigenaar schakelde het bedrijf Bob Smith Coachworks in om de auto volledig onder handen te nemen. Zowel het exterieur als het interieur werd onder handen genomen. Binnen in werd er gekozen voor lichtbruine lederen bekleding en onder andere de remmen en brandstofleidingen werden volledig vervangen.

Ferrari 1966 GTB MAN MAN 6

Wat maakt deze auto dan zo begeerlijk? Het is een van de weinige Ferrari’ s met een lange, stalen carrosserie, drievoudige carburateur en koppelschacht aandrijfas. Het is één van de 81 auto’s met deze specificaties om precies te zijn. De kenmerkende eigenschappen van het exterieur valt ook gelijk op. De neus is relatief lang terwijl de achterkant juist vrij kort is, wat de auto een opvallende vorm geeft. Genoeg gepraat, kijk en geniet:

Ferrari 1966 GTB MAN MAN 1 Ferrari 1966 GTB MAN MAN 2 Ferrari 1966 GTB MAN MAN 3 Ferrari 1966 GTB MAN MAN 7 Ferrari 1966 GTB MAN MAN 4 Ferrari 1966 GTB MAN MAN 5 Ferrari 1966 GTB MAN MAN 9 Ferrari 1966 GTB MAN MAN 8

Deze 250 GTB heeft een mooie vormgeving en is exceptioneel afgewerkt. Je zou het bijna zonde vinden dat de auto in de verkoop gaat bij RM Sotheby’s. Ben je niet op zoek naar een auto maar naar een tweewieler? Dan moet je zeker een kijkje nemen wat de meest klassieke motoren zijn, om zo inspiratie op te doen voor mogelijk je nieuwste aanwinst.