De verschillende Seiko horloges

Seiko is een wereldwijd bekend merk, afkomstig uit Japan. Al jaren lang creëert en produceert het merk de meest uiteenlopende horloges. De naam betekent ‘voortreffelijk’ en dat zijn de Seiko horloges zeker. Van exemplaren die je naar werk draagt tot exemplaren die je tijdens het sporten om hebt. Wij laten je verschillende Seiko horloges zien. Mocht jij geïnteresseerd zijn in andere horloges, check dan de mooiste Omega modellen.

1. Seiko Five

Dit model is bedoeld voor mensen die veel buiten zijn, hetgeen terug te zien in aan het fijne materiaal waar het bandje mee is gemaakt. Het horloge bestaat al sinds 1960 en is één van de bekendste modellen van Seiko. De Five in de naam staat voor de vijf verschillende uitvoeringen: Sports, Suits, Specialist, Street en Sense. Stuk voor stuk uitvoeringen die aansluiten bij specifieke persoonlijkheden van de horlogedragers.

Seiko 5

2. Seiko Neo

Dit Seiko horloge is klassiek en tijdloos. Het is perfect om te dragen naar zakelijke aangelegenheden of je werk. Het is hierdoor het perfecte horloge voor de ambitieuze man. Bovendien is het horloge anti-kras.

Seiko neo

3. Seiko Solar

De Romeinse cijfers en het goud van dit horloge geven het een deftige en vintage uitstraling. Het horloge wordt opgeladen door de zon en heeft een chique, kalfsleren band. Mocht jij een horloge nodig hebben voor een chique diner, dan is dit Seiko horloge een goede keuze.

seiko solar

4. Seiko Day-date

Wellicht doet dit horloge je denken aan een Rolex Day-date, en dat kan kloppen. De twee hebben namelijk veel overeenkomsten, al is de Seiko Day-date aanzienlijk goedkoper. De Seiko Day-date is goud en zal met zijn luxe karakter niet misstaan op een rode loper. Ook stijlvol te combineren in een all-black outfit.

Seiko horloge

5. Seiko Prospex

Deze uitvoering is tot op 200 meter waterdicht. Hierdoor leent hij zich perfect voor activiteiten in het water, zoals watersport. Het horloge is niet enkel een sporthorloge, maar zal het ook goed doen bij veel smart outfits.

Prospex

6. Seiko Sportuna

Dit Seiko horloge is gebaseerd op een horloge uit de jaren ’70: de Porsche X IWC uitvoering. Het horloge is bijna volledig zwart. Hierdoor krijgt het een mannelijke en militaire uitstraling. Eén van de functies met het horloge is om verschillende tijden te meten: seconden, minuten en uren.

Sportuna

7. Seiko Recraft

Zoek jij een retro-uitstraling? Ga dan voor de Seiko Recraft. De retro-uitstraling komt door het bandje in verschillende kleuren. Het horloge laat je zowel uren, minuten als seconden zien. Het is wellicht niet geschikt om te dragen bij een pak, maar is het perfecte horloge voor een zomerse dag op het strand. Bovendien is het tot 100 meter waterdicht, dus een duik in het water is ook mogelijk.

Recraft

8. Seiko Presage

Dit is een formeel horloge. Vooral als jij vaak naar werk of nette evenementen gaat is dit een geschikte keuze. Horloges zoals de Seiko Presage zijn normaal erg prijzig, maar deze uitvoering niet. Het is dus een luxe horloge zonder de bijbehorende prijs. Romeinse letters zijn te vinden bij 6 en 12 uur. Een horloge dat veelal door vrouwen gedragen wordt, maar ook geschikt is voor mannen met smallere polsen.

seiko presage

9. Seiko Premier

Als je op zoek bent naar een erg divers Seiko horloge, kom je al gauw bij deze variant terecht. Door de Romeinse cijfers en de leren band heeft het een nette uitstraling die geschikt is voor werk. De Seiko Premier werkt ook op zonne-energie en kan veel weersomstandigheden aan.

Seiko premier horloge

10. Seiko Flight Master

Met het stalen bandje en de vele getallen die je op dit horloge kan vinden, is dit een uitvoering met een zeer drukke wijzerplaat. Het geheel doet denken aan het werkveld van een piloot: vandaar ook de naam.

Seiko horloge