Omega horloge: de verschillende modellen

Er is niet één specifiek Omega horloge. Met exclusieve horloges, speciale duikhorloges en zelfs een exemplaar dat op de maan is geweest is de collectie groot. Toch is de collectie in te delen in een aantal hoofdmodellen. Gezamenlijk geven zij vorm aan het tijdloze karakter en de unieke vormgeving van het Omega horloge. Mocht je een model hebben gevonden wat je aanspreekt, check dan ook welke maat jij moet hebben qua horloges.

Speedmasters

Speedmasters horloges kennen een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk waren deze horloges bedoeld voor motorsport. Het model werd al gauw ook het boegbeeld van de ruimte. Astronaut Buzz Aldrin droeg het horloge namelijk tijdens een landing op de maan. Het werd hiermee het eerste horloge dat op de maan was geweest, wat bijdraagt aan het unieke karakter van het model.

Omega horloge

Seamasters

De collectie Seamasters van Omega is ingewikkeld. Er vallen namelijk ook horloges onder de Seamasters-collectie die werden gebruikt als dress watches. Dit zijn modellen met een doorgaans leren bandje die je naar formele aangelegenheden draagt. De horloges waren waterbestendig, maar niet bedoeld om mee te duiken. Toch zijn er in de collectie ook technische duikhorloges opgenomen. Het Seamaster model is dus erg divers.

Omega horloge

Constellations

Onder deze categorie van Omega horloges vallen de meeste dress watches. Bij de ontwerpen van deze horloges zijn veel invloeden uit de jaren ’40 en ’50 terug te zien. Deze horloges worden gezien als verzorgd en stijlvol. Sommige Constellations bezitten een opvallend aspect. Van deze exemplaren zijn de randen van de wijzerplaat gekarteld.

Omega horloge

Devilles

Deze luxe Omega horloges zijn de meest exclusieve van de verzameling. Ze overstijgen de dress watches en zijn eigenlijk nog het meeste een kunstvorm. De Devilles zijn erg ontwikkeld en hebben een ingewikkelde vormgeving. Dit is terug te zien in de prijzen, die boven de $100.000,- uit kunnen stijgen. Bij de Devilles is veel Amerikaanse invloed terug te zien. Dit valt te verklaren door het feit dat de Omega horloges zijn gebaseerd op de jaren ’50 en ’60, waarin Amerika de belangrijkste klant was.

devilles