10. Entertainment en media

In deze sector zijn wel zo’n 91 miljardairs. Micheal Nloomberg, van mediabedrijf Bloomberg Lp, heeft een vermogen van 94,5 miljard dollar. Hij is dan ook de rijkste miljardair in deze sector.

9.  De energie sector

George Kaiser is de rijkste man in de energie sector. Hij is de eigenaar van Kaiser-Francis Oil Company en heeft hierdoor het vermogen van 13,3 miljard dollar. Naast hem zijn er nog zo’n 100 andere miljardairs in de energie sector.

8. Gediversifieerd

Van deze term heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. In deze categorie gaat het over bedrijven die beleggingen verspreid. In deze sector is de rijkste man Mukesh Ambani. Hij is voorzitter van het bedrijf Reliance Industries. Hij heeft een fortuin van 83,4 miljard dollar. Er zijn nog 187 andere miljardairs in deze sector.

7. Vastgoed sector

Op plek nummer zeven komt de vastgoed sector. Naast 193 andere miljardairs is Donald Bren de rijkste man in deze sector. Bren heeft namelijk een vermogen van 17,4 miljard dollar door zijn vastgoed bedrijf Irvine Co.

6. De gezondheidszorg

In de gezondheidszorg zijn er zo’n 201 miljardairs. De rijkste miljardair in deze sector draagt de naam Cyrus Poonawalla. Hij is de oprichter van Serum Institute of India en heeft het vermogen van 22,6 miljard dollar.

5. Voeding en dranken

Ook in de sector voeding en dranken kan je enorm veel geld verdienen. De voorzitter van Nongfu Spring, het Chinese bedrijf dat waterflessen verkoopt, is de rijkste man in deze sector. Het gaat om de man Zhong Shanshan. Hij is maar liefst 86 miljard dollar waard. Naast hem zijn er nog 212 andere miljardairs in deze sector.

4. Mode en detailhandel

Op plek nummer vier komt de categorie mode en detailhandel. Hierin zijn er wel 266 miljardairs te vinden. De rijkste man hierin is Bernard Arnault (CEO van luxegoederenbedrijf Lvmh. Hij en zijn familie hebben het vermogen van 211 miljard dollar.

3. De technologische sector

In de technologische sector zitten wel zo’n 313 miljardairs. De oprichter van Amazon, eigenaar van Washington Post en Blue Origin heeft het meeste geld. We hebben het natuurlijk over de enige echte Jeff Bezos. Hij heeft een fortuin van 114 miljard dollar.

2. De verwerkende industrie

In deze sector is Reinhold Wuerth de rijkste miljardair. Hij en zijn familie hebben een vermogen van maar liefst 29,7 miljard dollar. In deze industrie zijn er nog 324 andere miljardairs te vinden.

1. Investeringen en financiën

Financiën en investeringen staat op plek nummer één. Warren Buffet is hierin de rijkste man ter wereld. Hij is de voorzitter en CEO van Berkshire Hathaway. Buffet heeft het vermogen van 106 miljard dollar. Naast hem tellen er nog 372 andere miljardairs.

Wist je dat je ook miljardair kan worden zonder een schooldiploma?