1. Mark Zuckerberg

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat je geen diploma’s hoeft te hebben om succesvol te worden. En waarschijnlijk is Mark Zuckerberg dan een voorbeeld dat genoemd wordt ter illustratie. Mark Zuckerberg is na zijn middelbare school tijd gaan studeren aan Harvard University. Dit is al een universiteit waar het lastig is om binnen te komen, en toch koos Zuckerberg er in 2004 voor te stoppen met zijn opleiding. Hij was op dat moment al druk bezig met het concept van Facebook en koos ervoor om daar fulltime mee bezig te gaan. En zoals we nu weten is dat in eerste instantie een enorm goede keuze geweest: Mark Zuckerberg heeft nu een vermogen van zo’n $48,5 miljard. Soms moet je dus toch kiezen voor je eigen visie en niet voor de norm om zo één van de rijkste miljardairs ter wereld te worden. Wel is dit de enige uit deze lijst die op latere leeftijd alsnog een diploma heeft weten te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)

2. Richard Branson

Een naam die je misschien niet meteen bekend voor komt is Richard Branson. Toch behoort hij tot één van de rijkste miljardairs ter wereld. Hij is namelijk oprichter van de Virgin Group, een bedrijf dat weer meerdere bedrijven onder zich heeft. Branson is Brits en heeft het op school verbazingwekkend moeilijk gehad. Hij is namelijk erg dyslectisch waardoor hij het lastig vond om goed mee te komen op school. Inmiddels weten we dat het hebben van een leerstoornis veelal niks te maken heeft met hoe goed je kunt leren en dingen kunt begrijpen, maar dat was vroeger natuurlijk heel anders. Richard Branson stopte met school toen hij 16 jaar oud was en kreeg nog van zijn schoolhoofd mee dat hij ooit in de gevangenis beland of miljonair zou worden. Nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd: Virgin Group is tegenwoordig namelijk zo’n $4,2 miljard waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Richard Branson (@richardbranson)

3. Bill Gates

Een andere naam die natuurlijk niet kan ontbreken in de lijst rijkste miljardairs ter wereld, is Bill Gates. Meest bekend van de oprichting van Microsoft, heeft Bill Gates toch ook school zonder diploma verlaten. Op zijn dertiende begon Gates met het schrijven van zijn eerste software programma. Hij begon, net als Mark Zuckerberg aan een opleiding aan Harvard University maar besloot in 1975 ook de switch te maken om zich volledig op zijn business te focussen. Daar zijn wij hem natuurlijk allemaal ontzettend dankbaar voor, want anders had je dit misschien niet eens gelezen op dit moment. Zijn vermogen bedraagt zo’n $100 miljard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

4. Michael Dell

Hopelijk had je de connectie met Michael Dell zijn achternaam al gemaakt: Michael is de oprichter van Dell Computers. Hij is inmiddels 57 jaar en is zonder schooldiploma toch het mooie bedrag van $54 miljard waard. Michael Dell begon met studeren aan de Universiteit van Texas in 1983. Zijn ouders wilden graag dat hij dokter zou worden, dus begon Dell braaf aan een pre-med opleiding (de vooropleiding wat je in Amerika studeert om dokter te worden) maar is op zijn 19e toch gestopt. Hij was ondertussen namelijk bezig met het updaten en verkopen van oud apparatuur. Dit bleek achteraf zijn grote passie te zijn en leidde tot Dell Technologies zoals we dat nu kennen. Het is dus in sommige gevallen niet nodig om een schooldiploma te hebben om één van de rijkste miljardairs ter wereld te worden. Zijn huidige vermogen wordt geschat op $47 miljard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Dell (@michaeldell)