De nieuwe Netflix-maatregelen tegen het delen van accounts

De populaire streamingdienst lijkt de maatregelen tegen ‘account sharing’ nu echt in werking te gaan zetten. De eerste stappen zijn namelijk al gezet. Zo krijgen mensen die hun account delen met ‘externe kijkers’ deze week een mail met alle informatie over de nieuwe regels.

Wachtwoord delen gaat nu extra kosten

Wanneer je jouw Netflix-account met vrienden deelt, gebruiken ze uiteraard een ander IP-adres dan jij. Hierdoor ziet Netflix dit als een externe kijker. Indien je jouw account wil blijven delen met anderen kun je voortaan extra kosten verwachten. Het kost maandelijks €3,99 om een extra een extra gebruiker aan je Netflix account toe te voegen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om een profiel over te zetten op een volledig nieuw account. Hierdoor heeft iedereen in een handomdraai zijn eigen abonnement, met de daarbij horende kosten.

Wat als ik Netflix wil gebruiken op vakantie?

Nu vraag je je wellicht af hoe het zit wanneer je op reis bent? Maak je maar geen zorgen. Netflix heeft laten weten dat dit gewoon mogelijk blijft zonder extra te moeten gaan betalen. Echter moeten gebruikers eens in de 31 dagen verbinding maken met het wifi-netwerk van de hoofdlocatie.