Een eigen eiland kopen

Hoe lekker zou het zijn, een eiland. Momenteel staat het Schotse eiland Sanda Island te koop voor een luttele drie miljoen euro. Drie miljoen euro kan wellicht veel klinken, maar met een grote vriendengroep valt dit nog aardig te realiseren. En bovendien, je krijgt voor dat bedrag een behoorlijke hoeveelheid grond, en ook zeker de nodige sociale voorzieningen.

Eiland te koop

Genoeg te doen

Het eiland is per boot of per helikopter te bereiken vanaf Campbelltown in Schotland. Sanda Island bevat maar liefst 453 hectare aan grond, en de nodige huizen ook al aanwezig. Naast elkaar staan er zeven woningen op het eiland gebouwd. Zo kan je een leuk vriendencentrum bouwen, waar je elkaar op dagelijkse basis gezellig kan treffen. Daarnaast heb je ook nog eens prachtig uitzicht. Vanaf het hoogste punt van het eiland, kan je op een heldere dag uitkijken op Noord-Ierland.

Wonen op een eiland

Een eigen kroeg

Niet te vergeten: bij aankoop van het eiland krijg je ook nog een pub. Deze heerlijke kroeg, waar je de hele dag met je vrienden in kan rondzwerven, kan de ideale ontmoetingsplek worden om tot in de late uurtjes rond te hangen. Wanneer je geen vrienden meeneemt, dan ben je nog steeds niet helemaal alleen. Zo leven er op het eiland nog een stuk of 55 schapen, die je altijd kunnen vergezellen. Wil je even lekker loungen aan het water? Ook dat is uiteraard mogelijk op de aanwezige privéstranden.

Enfin, wanneer je in Schotland gaat wonen, moet je uiteraard wel rekening houden met het klimaat daar. Je kan niet het hele jaar door daar tropische temperaturen verwachten, en bovendien is in Schotland het gebruik van regenkleding ook niet overbodig. Wil je een eiland kopen, en ben je toch op zoek naar een iets zonnigere omgeving? Het eiland ‘Pine Key’ staat ook te koop.