De verhaallijn van Barbarian

Barbarian begint met Tess Marshall, die aankomt bij een huurhuis voor een belangrijke sollicitatie. Tot haar verbazing ontdekt ze dat de woning per ongeluk dubbel geboekt is en al bezet is door Keith. Hoewel ze aanvankelijk wantrouwend is, besluit Tess toch te blijven nadat Keith haar geruststelt. Maar wanneer haar slaapkamerdeur ’s nachts openstaat en Keith volhoudt dat hij er niets mee te maken heeft, begint de nachtmerrie echt.

De volgende dag ontdekt Tess een verborgen kelder met een sinistere kamer en een verontrustende geschiedenis. Wat volgt is een reeks schokkende gebeurtenissen waarbij Tess en Keith worden geconfronteerd met een deformeerde vrouw. Ze is bekend als de moeder, die blijkt te zijn ontstaan door jaren van gruwelijke misdaden door de oorspronkelijke huiseigenaar, Frank. Terwijl de spanning stijgt, vechten Tess en een andere huurder, AJ, voor hun leven tegen de huiveringwekkende geheimen van het huis.

Bekijk hier de trailer van Barbarian:

De cast van de horrorfilm, met Georgina Campbell in de hoofdrol

Georgina Campbell speelt de rol van Tess. Georgina Campbell is eerder te zien geweest in series zoals Black Mirror en Krypton. Bill Skarsgård, bekend van zijn iconische rol als Pennywise in IT, speelt Keith, terwijl Justin Long als AJ verschijnt, een acteur die je misschien herkent van Jeepers Creepers en Accepted.

Naast hen zien we Matthew Patrick Davis als de angstaanjagende moeder, en Richard Brake als de verdorven Frank. Brake heeft een indrukwekkend cv met rollen in Game of Thrones en 31.

Wat vinden de critici?

Barbarian heeft de filmwereld in zijn greep met lovende kritieken. Op IMDb scoort de film een 7/10, met veel kijkers die de intense sfeer en onverwachte wendingen prijzen. Rotten Tomatoes heeft een score van 92% op de Tomatometer en 71% van het publiek. De Hollywood Reporter noemt de film een “waanzinnig en angstaanjagend avontuur”.

Ook Twitter barst van de reacties, waarbij gebruikers hun schrikmomenten en bewondering voor de film delen. Bekijk hier een aantal reviews op Twitter: