Partyeiland Pine Key

Dat is een aanzienlijke som voor zo’n weelderig stukje paradijs. Pine Key, ook bekend als Beer Can Island, is een ongerept en onbewoond eiland van 9 hectare in het schilderachtige Tampa Bay, Florida. Cole Weaver, James Wester, Russell Loomis en John Gadd kochten in 2017 het eiland voor een bescheiden bedrag van ongeveer $ 64.000. Na jaren van genot en festiviteiten hebben ze nu besloten om het eiland op de markt te brengen met een prijskaartje van $ 14,2 miljoen. De verkoop van het partyeiland ging in februari van start, er waren biedingen in cryptocurrency en contanten, waarna het eiland nu niet langer toegankelijk is voor het grote publiek, zo meldt de New York Post.

De geplande veiling werd afgeblazen vanwege verschillende contante biedingen, maar tot op heden is er nog geen enkele deal geaccepteerd of ondertekend voor het Amerikaanse feesteiland. De eigenaren omschrijven het lege stuk land, dat teruggaat tot de jaren 1940, als een buitengewoon toevluchtsoord. Het bestaat uit ongeveer 9 hectare schilderachtig bebost terrein, samen met zo’n 60 hectare zandbankgebied. Bij de aankoop van dit zanderige toevluchtsoord was de visie van de huidige eigenaren niet anders dan die van een staatspark met volwassen voorzieningen. Leden die zich inschreven konden genieten van faciliteiten zoals een full-size tiki-bar, een zandvolleybalveld en een enorme opblaasbare glijbaan. Op deze unieke locatie werden in het verleden tevens festivals, bruiloften en concerten georganiseerd.

 

Beer Can Island had een omzet van maar liefst $ 750.000

Het kustparadijs trok niet alleen vakantiegangers aan, maar bracht ook uitdagingen met zich mee. Vorig jaar werd het door een commissaris van Hillsborough County als verontrustend beschouwd vanwege de bezorgdheid over de toegang voor hulpdiensten in geval van een noodevacuatie. In 2022 werden elf mensen gered nadat hun boot was omgeslagen in de nabijheid van Beer Can Island. De kwestie van de bestemmingsplannen bleek ook een struikelblok te zijn; het eiland heeft geen vastgestelde bestemming. Het provinciebestuur pleit ervoor om het eiland te laten omtoveren tot een particulier natuurreservaat in plaats van een exclusieve feestlocatie. Alle activiteiten zijn momenteel gestaakt terwijl de huidige eigenaren proberen het geschil over de bestemming op te lossen.

De eigenaren hebben in de afgelopen jaren ruim 1 miljoen dollar uitgegeven aan advocaatkosten met betrekking tot de bestemmingsplannen. In 2023 hadden betaalden ze slechts $ 1.800 aan onroerendgoedbelasting en hadden ze een omzet van $ 750.000. Naar schatting zouden 5 miljoen dollar geïnvesteerd hebben in renovaties en hadden ze aanzienlijke schade door orkaan Idalia.