Eenvoudige truc om in slaap te vallen

Veel mensen hebben last van slaapproblemen, dat kan verschillende oorzaken hebben. Een tekort aan slaap kan je dagelijks leven beïnvloeden, waardoor je niet optimaal kan presteren. Uit onderzoek blijkt zelfs dat langdurige slaapgebrek kan leiden tot een hogere risico op diabetes, overgewicht, hartziektes en depressies. Het hebben van een goede nachtrust is dus echt een must.

Dokter Sethi heeft een handige truc om snel in slaap te vallen voor degenen, die het lastig vinden. Volgens hem zouden de onderstaande tips en de 4-7-8-ademhalingsmethode eenvoudige manieren zijn om sneller in slaap te komen.

1. Eet een banaan

In een banaan zitten natuurlijke slaapmiddelen, vertelt dokter Sethi. Een banaan zit vol met tryptofaan, dat wordt omgezet in serotonine wanneer het je hersenen binnendringt. Daarna wordt het weer omgezet in het hormoon melatonine, dat je slaapritme reguleert.

2. Eet yoghurt

In yoghurt zitten stoffen zoals calcium, eiwitten en vitamines, die de productie van melatonine ondersteunen. Het beste is om yoghurt te zonder zoetstoffen te eten. “Vooral Griekse yoghurt kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit”, legt dokter Sethi uit.

3. Verminder je blootstelling aan blauw licht

Het licht van je telefoon, laptop, tablet en tv kan het je lastiger maken om lekker in slaap te vallen. Dokter Sethi adviseert om een uur voor het slapen gaan minder gebruik te maken van je telefoon of dergelijke, omdat blauw licht de productie van melatonine verstoort.

4. De 4-7-8 ademhalingstechniek

Daar is ie dan, de 4-7-8 ademhalingstechniek. Dokter Andrew Weil heeft deze techniek ontwikkeld, door een aanpassing van de pranayama. Dat is een oude yoga-oefening die zorgt voor ontspanning door het zuurstofniveau in je lichaam te herstellen. De techniek kan er voor zorgen dat sommige mensen sneller in slapen vallen, volgens Healthline.

De techniek gaat als volgt: adem vier seconden in, houd het zeven seconden vast en adem acht seconden uit. Het is heel simpel, maar een effectief gebleken om stress en angst voor het slapen te verminderen.

In plaats van schaapje tellen, kan je beter de 4-7-8 techniek proberen. Ben je nog steeds moe wanneer je genoeg geslapen hebt? Dat komt hierdoor.