Hoe kan jij je schoenen combineren met je broek?

Schoenen maken de man. Wat we aan onze voeten dragen is niet voor niets één van de dingen die een vrouw het eerste opvalt aan een man. Het is dus niet alleen belangrijk wat voor schoenen we aanhebben, maar ook hoe we deze schoenen hebben gecombineerd met de rest van onze outfit. Dragen we de schoenen als eye-catcher of juist als rustig onderdeel van de gehele outfit? Je schoenen combineren met je broek komt behoorlijk nauw. Je outfit moet niet té gemaakt overkomen. Tegelijkertijd wil je ook niet de plank misslaan. Wij lichten vijf kleuren uit. Je schoenen combineren met je broek wordt in deze gevallen een stuk makkelijker.

sneakers combineren met je broek
Foto via: Instagram @erik.forsgren

1 Zwarte schoenen combineren

Zwart is de meest formele kleur. Je draagt zwarte, nette schoenen dan ook niet zo snel onder lichte jeans en chino’s, maar eerder onder pantalons of een pak. Zwarte schoenen kan je ook goed combineren met zwarte kleding. Zoals een tuxedo of een all-black look. Zwart is verder ook goed te combineren met grijs of donkerblauw. Probeer lichtere tinten blauw, bruin en felle kleuren te vermijden.

zwarte loafer

Loafer

zwart €209 Shop nu

2 Blauwe schoenen combineren

Blauw is in tegenstelling tot zwart en bruin meer een casual look. Blauwe schoenen combineren met je broek doe je dan dus snel met jeans en chino’s. Tegelijkertijd is donkerblauw een mooie kleur om te dragen met een pak in lichtblauw. Blauwe schoenen onder een zwart pak is dan weer uit den boze. Probeer die combinatie dan dus ook te vermijden.

blauwe schoen

Sneaker

blauw €179 Shop nu

3 Bruine schoenen combineren

Bruine schoenen kunnen zowel erg netjes zijn als erg casual. Dit hangt af van de kleur. Over het algemeen geldt dat hoe lichter de kleur is, hoe relaxter de uitstraling van je look. Lichte kleuren draag je dus sneller bij chino’s of casual pantalons en donkerbruin sneller onder een pak.

bruine loafer

Loafer

bruin €157 Shop nu

4 Gekleurde sneakers combineren

In het geval van felgekleurde sneakers is het de vraag hoe je deze wilt dragen. Wil je dat ze bij het geheel van je outfit passen, zoek dan een broek uit in één van de kleuren (of de kleur) van je sneakers. Wil je dat de aandacht juist uitgaat naar je schoenen, draag dan een outfit in lichte, rustige kleuren.

rode sneaker

Sneaker

rood €143 Shop nu

5 Witte sneakers combineren

Je schoenen combineren met je broek is in het geval van witte sneakers niet moeilijk. Of je nu een donkerblauw pak hebt, een lichte jeans of een felgekleurde chino: witte sneakers kunnen met alles. Het is wellicht niet altijd de meest formele schoenkeuze, maar je slaat er ook nooit de plank mee mis.

witte sneaker

Sneaker

wit €179 Shop nu