Hoe moet je goed scheren?

Goed scheren met een gladde huid als beloning is eerder een kwestie van luisteren naar je eigen lichaam. Als je namelijk goed kijkt naar je eigen huid weet je vrij snel wat voor jou het beste resultaat oplevert. Het probleem is dat je vaak niet weet hoe je de signalen van je lichaam moet interpreteren, bovendien krijg je van vrienden vaak de meest tegenovergestelde adviezen. De eerste stap op weg naar een glad geschoren huid is dus vooral doen wat jezelf prettig vindt.

 

Scheren tegen de haargroei in of met de haargroei mee?

Wat nu echt beter is, ligt dus vooral aan jezelf. Dat wil niet zeggen dat er geen verschil zit in de manier van scheren. Wil je het echt superglad hebben, dan zul je toch echt tegen de haargroei in moeten scheren. Op die manier til je namelijk de huid iets op waardoor het mesje de haartjes precies op de goede lengte afscheert. Het nadeel is dat deze manier van scheren niet altijd even lekker aanvoelt. Naast de haartjes, scheer je namelijk ook een minuscuul deel van je huid weg. Dat levert in de meeste gevallen een lichtelijk geïrriteerde huid op en dat voelt vaak niet prettig aan. Het gevolg is dus dat de huid rood kleurt en in het slechtste geval krijg je ook nog last van jeuk, irritatie en ontstekingen. Als je een gevoelige huid hebt (en dat geldt voor de meeste mannen), is het tegen de draad in scheren dus niet echt jouw ding.

tips baard zonder gaten

 

Gladde huid of niet

Het dilemma is dus dat je er of voor kiest voor een supergladde huid met alle gevolgen van dien, of dat je accepteert dat de huid minder glad is. Het is dus een kwestie van uitzoeken wat het beste bij je past. Over het algemeen doe je er verstandig aan om gewoon met je baardgroei mee te scheren. Alles is beter dan een flink beschadigde huid. Uiteraard staat niets je in de weg om aan de slag te gaan met een goede olie om de huid te verzachten. Mocht je ondanks alles toch liever kiezen voor een minder regelmatige scheerbeurt of wil je juist je baard laten staan, weet dan dat een volle baard niets is om je voor te schamen. Uit onderzoek blijkt juist dat vrouwen die op zoek zijn naar een langere stabiele relatie, een voorkeur hebben voor bebaarde mannen.