De Scandinavische serie Deliver Us (Fred Til Lands)

Een rustig dorpje, waarin de meeste bewoners tamelijk op zichzelf zijn. Dat is de setting van Fred Til Lands, in het Engels Deliver Us. In veel Scandinavische thrillerseries worden deze dorpjes opgeschrikt door gevaarlijke misdadigers en is het aan de politie om de dader op te sporen. In het geval van deze serie is het echter net iets anders.

Het dorpje wordt namelijk niet geterroriseerd door iemand die allerlei mensen omlegt, maar door de grove en gewelddadige Mike. De jongen pest, chanteert, bedriegt en bedreigt. Veel inwoners proberen hem met rust te laten en zich niet met hem te bemoeien. Wanneer hij een jongen noodlottig aanrijdt doet men alsof het een ongeluk was. Alles om Mike te negeren. Maar een groep inwoners is het zat.

Deliver US

Boze inwoners beramen een misdaad in Deliver Us 

Mike heeft de levens veel mensen negatief beïnvloed. Een groepje van vijf werkt in het geheim aan een poging om Mike om te leggen. Dit zijn geen doorgewinterde criminelen of gestoorde psychopaten, maar ‘gewone’ burgers voor wie de maat vol is.

In de afleveringen van Fred Til Lands volgen we de groep. Geleidelijk aan krijgt hun steeds concretere vormen. Ook wordt duidelijk wat hun beweegredenen zijn om dit te doen. Hiermee is Deliver Us een originele toevoeging aan het genre.

De serie bestaat in totaal uit acht afleveringen, die allemaal zo’n 55 minuten duren. In de afleveringen zullen we zien of de misdaad op Mike inderdaad wordt uitgevoerd en wat de gevolgen ervan zullen zijn. Niet alleen voor het dorpje en voor Mike zelf, maar ook voor de bewoners. Want, zo zegt de beschrijving van de serie: als je voor God gaat spelen, loop je kans om uiteindelijk in de duivel te veranderen.

Wat zeggen de kijkers over deze serie?

Op IMDb heeft Deliver Us een 6.9 als cijfer. Wij gingen even op zoek naar recensies van ‘normale’ kijkers. Zo is iemand het duidelijk niet eens met het cijfer van IMDb. Zelf geeft degene een veel hoger cijfer:

Helaas staat de show niet meer op Netflix en zal je dus even goed op zoek moeten gaan waar je Deliver Us kan bekijken. Check de trailer van Deliver Us hieronder: