The Rig wordt de nieuwe toeristische attractie van Saudi-Arabië

Het Public Investment Fund heeft net aangekondigd dat ze van plan zijn om een booreiland om te bouwen tot een gigantisch resort genaamd The Rig. Het resort van zo’n 1,5 miljoen vierkante meter zal gesitueerd zijn in de Arabische Golf. Dit maakt deel uit van de 2030 strategie van Saudi-Arabië. Dit is een plan om zichzelf minder afhankelijk te maken van de olie-industrie en een belangrijke toeristische bestemming te worden.

The rig saudi arabische zwemparadijs

De nieuwe bestemming wordt op de markt gebracht als ‘de eerste toeristische bestemming ter wereld geïnspireerd door booreilanden’. Het booreiland zal bestaan uit drie hotels met 800 kamers en elf restaurants, allemaal verbonden door platform bruggen. Er is zelfs een “ultra-luxe” optie waarbij het mogelijk is om per helikopter of superjacht aan te komen. Achtbanen, waterglijbanen, duiken, bungeejumping en zelfs avonturen in een onderzeeër; het kan allemaal. Naast alle activiteiten die je van een luxe resort kunt verwachten, biedt deze plek ook een hands-on ervaring met het gebruik van de olieboormachines.

mega booreiland verander in zwemparadijs the rig

Andere projecten in Saudie-Arabië

Als je dacht dat dit hun enige toeristische project zou zijn, heb je het mis. Een ander project waar ze aan werken is net zo krankzinnig klinkend als The Rig. Het project in kwestie is Qiddiya in de buurt van de hoofdstad Ridyadh. De stad zal ongeveer 300 faciliteiten hebben, waaronder themaparken, waterparken en sporthallen.

Het land hoopt er de meest uitgebreide amusementsstad ter wereld van te maken, met niet alleen de snelste achtbaan maar ook de grootste drop tower. Met concurrerende bestemmingen als Dubai, Abu Dhabi en Doha hopen de ontwikkelaars veel aandacht te trekken van toeristen over de hele wereld, met de bedoeling meer dan een miljoen bezoekers per jaar te trekken.

Wil je nou nog meer weten over dit paradijs kijk dan op de website van The Rig voor meer informatie. En ben je nou benieuwd naar een andere zwemparadijs die ook een stukje dichterbij is, bekijk dan het grootste subtropische zwemparadijs ter wereld in Duitsland.