Toch is Bitcoin nog steeds erg volatiel. Om deze reden raden experts aan om niet meer dan 5% van uw portefeuille in crypto te beleggen en je niet te laten afleiden door zaken als sparen voor noodgevallen of het aflossen van hoogrentende schulden.

Het investeren in of kopen van Bitcoin kan belangrijke implicaties hebben die het waard zijn om vooraf te overwegen. Het kan gemakkelijk zijn om Bitcoin te kopen met een app die je al gebruikt en vertrouw op de veiligheidsmaatregelen van paypal bitcoin, maar er zijn limieten in vergelijking met traditionele handelsplatforms voor cryptocurrency.

Bij de meeste beurzen die PayPal als betaalmethode accepteren, kan je Bitcoin verkopen aan je PayPal-rekening en dat saldo opnemen in dollars (of een andere fiat-valuta zoals euro’s of Britse ponden).

Bitcoin kopen met PayPal

Wat moet je doen voordat je begint? Je moet bepaalde informatie verstrekken om je te registreren voor een dienst. Bitcoin is volledig anoniem, maar om je account te verifiëren en fraude te bestrijden, moet je een paar dingen bij je hebben.

  •       Betalingsmethoden

Of je nu BTC koopt met PayPal, een creditcard / betaalpas of een bankoverschrijving, je moet je rekeninggegevens bij de hand hebben en ervoor zorgen dat dit soort betalingen niet worden beperkt door de service van je keuze.

  •       Identiteitsbewijs

Wanneer jij je registreert bij een platform, word je bijna altijd gevraagd om een ​​geldig identiteitsbewijs met foto te tonen om je identiteit te bewijzen. In de meeste gevallen is een paspoort of rijbewijs vereist en word je vaak gevraagd om een ​​selfie van jezelf ernaast te tonen om te bevestigen dat deze van jou is.

  •       Bewijs van adres

Naast een identiteitsbewijs met foto, wordt gevraagd om een ​​bewijs van je adres, meestal in de vorm van een elektriciteitsrekening of bankafschrift. Als je geen toegang hebt tot deze documenten, worden soms andere geaccepteerd. Dit is echter platformafhankelijk. Zorg er daarom voor dat je over de juiste id’s beschikt voordat jij je op een bepaalde service abonneert.

  •       Exchange platform of broker

Bepaal nu welk type platform je wil gebruiken. Bedenk wat je uit je investering wil halen en vind in bovenstaande overzichten de dienst die het beste bij je doelen past.

PayPal gebruiken om Bitcoin te investeren / kopen is niet per se de beste methode, maar we begrijpen dat niet iedereen een creditcard of betaalpas kan hebben. Als je een specifieke uitwisseling wil gebruiken, is dit misschien helemaal geen optie omdat PayPal niet algemeen wordt geaccepteerd.

Als je echter een makelaarsplatform kan vinden waarmee je PayPal kunt gebruiken, krijgt je dezelfde veilige, snelle en beveiligde transacties als wanneer je het ergens anders gebruikt.