Het grootste zwemparadijs op aarde

Net buiten Berlijn bevindt zich het grootste subtropisch zwemparadijs ter wereld. Tropical Islands is voor de goede orde dus niet de naam van een luxe resort ergens heel ver weg, maar de naam van je nieuwe favoriete zwembad. Dat laatste klinkt enorm denigrerend. Je er namelijk meer doen dan enkel zwemmen. Zo kun je er net zo goed zonnen, slapen en als het moet, ook een vlucht maken in een luchtballon. Kortom, het is de meeste ideale manier op je weekend extra interessant te maken.

Tropical Islands is een unieke plek

Over verveling in Tropical Islands hoef je je geen zorgen te maken, daar krijg je weinig kans voor. De Duitsers hebben een oude vliegtuighangar volledig omgebouwd en nu staat er dus een waanzinnig zwembad waar je je ogen uit kan kijken. Op een oppervlakte van 66.000 vierkante meter vind je niet alleen een onvoorstelbaar grote hoeveelheid water, maar ook talloze glijbanen. Er is voldoende entertainment en mocht je kleine kids hebben, dan zullen die zich ook zeker vermaken.

grootste binnenzwembad ter wereld

De term ‘subtropisch zwembad’ moet je overigens wel letterlijk nemen. Hier vind je namelijk geen saai zwembad met wat decoratief groen, maar een verzameling van zo’n 50.000 planten. Om het nog even iets leuker te maken heb je hier ook verschillende zandstranden en zee-achtige locaties. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 25 graden is het extreem aangenaam en kun je even alles om je heen vergeten.

Om je gelijk een duidelijke indruk te geven van wat je kan verwachten: via een 27 meter hoge toren kun je kiezen uit vier verschillende glijbanen. Snelheden tot 70 km/u zijn geen uitzondering. Heb je even genoeg van al het water, ga dan lekker relaxen in een van de sauna’s of kies voor een heerlijke massage. Voor het geval je een onstilbare trek krijgt, het complex heeft verschillende restaurants en wil je jouw verblijf niet beperken tot een paar uurtjes, boek dan gewoon een bungalow zodat je er een mini-vakantie van kan maken.