Wat is de sanwich-methode?

Of je nu een lange of een korte relatie hebt, het blijft belangrijk om met elkaar te praten over jullie behoeftes en wensen in de slaapkamer. Communicatie is namelijk de sleutel tot succes voor een goed leven tussen de lakens samen. Mocht je niet helemaal tevreden zijn over jullie slaapkameravontuurtjes, maar weet je niet goed hoe je dit het beste aan je partner kunt vertellen zonder de ander te kwetsen? Dan is het de hoogste tijd om de sandwich-methode toe te passen, dit brengt het spektakel in de slaapkamer namelijk weer helemaal terug. En nee, dan hebben we het niet over samen een broodje smeren.

 

De sandwich-methode is eigenlijk een beetje manipulatief, maar met een goede bedoeling. Hierbij verpak je namelijk je negatieve feedback in positieve feedback. Zo geef je dus eerst een complimentje, geef je daarna de negatieve kritiek en sluit je uiteindelijk weer positief af. Met de positieve feedback beginnen en afsluiten is bij deze methode erg belangrijk, omdat ons brein vooral het eerste en het laatste deel opslaat wanneer iemand iets vertelt. Dus zal je partner waarschijnlijk nog druk bezig zijn met de complimentjes, dat de negatieve feedback niet zo hard meer aankomt.

sandwich-methode-spektakel-slaapkame

Je partner slaat de kritiek wel op

Het is niet zo dat je partner de kritiek helemaal niet opslaat, maar door de twee complimentjes is de kans groot dat zij het niet te persoonlijk opvatten en dat is natuurlijk precies wat je wil. Op deze manier is je partner namelijk niet gekwetst en hebben zij door wat zij zouden kunnen veranderen in de slaapkamer zonder dat er ruzie ontstaat. Kortom, de sandwich-methode brengt het spektakel in de slaapkamer dus weer terug doordat je goed met elkaar communiceert.

Mocht je op een andere manier meer actie in de slaapkamer willen creƫren, dan is het verstandig om de muren in de slaapkamer rood te verven. Rood heeft voor velen namelijk een associatie met liefde, lust en hartstocht, waardoor de kleur een lustopwekkend effect heeft en er voor zorgt dat jullie elkaar alle hoeken van de kamer laten zien.