De 2022 MicroLED-tv van Samsung

Samsung onthult een nieuwe tv die ons omver blaast. ‘Beeld- en geluidskwaliteit van de volgende generatie, meer opties voor schermgrootte, aanpasbare accessoires en een verbeterde interface’ dat is de belofte die Samsung maakt over haar nieuwste model, die later dit jaar voor iedereen op de markt beschikbaar zal zijn. Je moet er alleen wel een flink bedrag voor overhebben.

 

Laten we het direct gaan hebben over de grootste aankondiging van het gehele evenement. Dat gaat over Samsung haar nieuwste model: 2022 MicroLED-tv. Die televisie heeft als doel de beste kijkervaring te bieden die er te koop is. De televisie is uitgerust met maar liefst 25 miljoen LED’s, die allen individueel licht en kleur produceren. Daardoor creëert het gehele scherm een meeslepende ervaring door de ongelooflijke diepte, kleuren en verbeterde helderheid en contrast.

samsung tv 2022

Daarbij ondersteunt elk 2022-model 20-bits grijswaarden die de helderheid en kleurniveaus verbeteren en een hoogwaardige HDR-ervaring opleveren. Daarbij beweert het bedrijf ook dat de sets van het DCI- en Adobe RGB-kleurengamma 100% worden weergeven, wat tot nu toe resulteert in de meest levensechte kleuren.

Groot, groter, grootst

Televisies vind je echt in allerlei soorten en maten, maar Samsung spant de kroon met haar nieuwst televisiebeeldscherm. Let op: verslik je, bij het lezen van het volgende, niet in je koffie. Het merk komt met een televisie van maar liefst 110 inches oftewel 279,4 centimeter. Dat is op z’n zachts gezegd een zeer groot beeldscherm.

Tja, we snappen dat je nu vast afvraagt: hoe duur is dat ding wel niet? Nou, dat kunnen we je zo vertellen. Het kost je namelijk een hele flinke hap uit je eigen portemonnee. Sterker nog, waarschijnlijk heb je zoals de meeste mensen het geld er geen eens voor. Je betaalt er $150,000 dollar voor. Oftewel: voor €132.660,00 euro heb je ‘m in handen!

Een tijd geleden hebben wij al eens eerder geschreven over een gigantisch televisie van maar liefst 292 inch.