5. Francisco Conceição (1,35 miljoen euro per jaar)

Francisco Conceição is officieel wel een Ajax-speler, maar speelt dit seizoen niet voor de Amsterdammers. Ajax heeft Conceição namelijk verhuurd aan FC Porto. De Portugese club neemt hiermee dan ook zijn salaris jaarsalaris van 1,35 miljoen euro per jaar voor hun rekening.

4. Chuba Akpom (1,6 miljoen euro per jaar)

Ajax heeft afgelopen zomer Chuba Akpom aangetrokken voor een behoorlijk bedrag. De topclub legde meer dan twaalf miljoen euro op tafel voor zijn transfer. Hoewel Akpom bij Middlesbrough een van de best verdienende spelers was, lijkt zijn salaris bij Ajax niet extreem hoog te zijn. Hij verdiende in Engeland ongeveer 1,6 miljoen euro per jaar. Het lijkt erop dat Ajax dit salaris volledig heeft overgenomen en mogelijk zelfs een beetje heeft verhoogd.

3. Brian Brobbey (3 miljoen euro per jaar)

De ‘teruggekeerde speler’ maakte even een uitstapje naar RB Leipzig. Brobbey verdiende daar een flink salaris van 3 miljoen euro per jaar. In de winter van 2022 kwam hij op huurbasis terug naar Ajax, en dat betekende dat Ajax zijn volledige salaris moest betalen. Nu is Brobbey weer helemaal terug bij Ajax, en het ziet er naar uit dat zijn salaris niet lager is geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brian Brobbey (@brianbrobbeyy)

2. Steven Berghuis (4 miljoen euro per jaar)

De vindingrijke voetballer maakte twee zomers geleden een opvallende overstap van Feyenoord, waar hij een grote ster was. Ajax had eveneens interesse en was bereid hem jaarlijks miljoenen te betalen. Berghuis verdient nu bij Ajax nu maar liefst 4 miljoen euro per jaar.

1. Steven Bergwijn (4,5 miljoen euro per jaar)

Maar wie is degene die op nummer één staat in de lijst met de voetballers met de hoogste salarissen van Ajax? Niemand minder dan Steven Bergwijn. Deze voetballer was gewend aan hoge lonen in Engeland. Bergwijn verdiende bij Tottenham Hotspur heel ruim, namelijk een bedrag van ongeveer 6 miljoen euro per jaar! Bij Ajax krijgt hij niet dat volledige bedrag, maar hij verdient nog steeds aardig, namelijk een jaarlijks salaris van 4,5 miljoen euro per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steven Bergwijn (@stevenbergwijn)

 

Wat een bedragen. In Eindhoven lusten ze er ook wel pap van, blijkt uit de salarissen van PSV-spelers.