Je leven zo ongeveer wekelijks op het spel zetten in een cutting-edge racemonster van 1000 PK, dat nog lichter is dan de Renault Clio van je lieve achterbuurvrouw? Daar staat iets tegenover. Evengoed, omdat je de uitverkorene uit tientallen duizenden van professionals bent, die tevergeefs naar het allerhoogste niveau proberen door te stoten.

De beginjaren en carrière van Sergio Perez

De tweevoudig Grand-Prix winnaar maakte in zijn jongere jaren direct furore in het nationale kartkampioenschap voor junioren. In 1998, twee jaar na zijn kartdebuut (op zesjarige leeftijd), werd hij de allerjongste kampioen in de juniorenklasse. De jaren daarna volgden meerdere overwinningen, met als hoogtepunt een tweede plek in het 125cc-kampioenschap voor handgeschakelde karts in ‘02. Perez ging daarbij geregeld de boeken in met race records als de jongste deelnemer of winnaar.

2003 markeerde een wisselvallig jaar: Perez ging aan leiding in beide 125cc regionale kart-kampioenschappen, maar moest zich noodgedwongen terugtrekken uit de laatste zeven races.

Rond deze tijd kwam Carlos Slim in beeld: de rijkste man in Mexico, met een geschat vermogen van 63 miljard dollar. Hij werd zijn hoofdsponsor en is dat nog steeds. Een omslag waardoor Perez zich kort daarna in een vliegtuig richting Europa bevond. In zijn uppie en met amper beperkte kennis van de Engelse taal. Een doorslaggevend besluit, want Europa is dé bakermat en voornaamste kweekvijver van de internationale racerij.

Vermogen van Sergio Perez

Sommige fans halen Perez’ naam aan als er over een ‘paid driver’ gesproken wordt – iemand die er vooral zit vanwege het geld dat hij meeneemt. Dit geeft enige nuance aan zulke beweringen.

Zijn langlopende carrière in de Formule 1 heeft de 31-jarige Perez geen windeieren gelegd. Het vermogen van de Mexicaan werd recent geschat op 30 miljoen dollar. Zijn langlopende zakelijke relatie met de Slim-familie, bekend van Midden/Zuid-Amerikaanse telecomproviders als Telcel en Telmex, heeft daar ongetwijfeld flink aan bijgedragen.

Jaarsalaris Sergio Perez bij Red Bull Racing

In 2021 zou Perez naar verluidt zo een acht miljoen euro aan salaris ontvangen van het team achter het bekendste energiedrankje van de wereld. Dat is exclusief eventuele bonussen voor binnengehaalde punten in kampioenschap, evenals overwinningen.