Records van Max Verstappen

Ondertussen kunnen we wel concluderen dat Max Verstappen heel wat records heeft verbroken, zeker gezien zijn jonge leeftijd. Helaas heeft hij er ook een paar gemist. Zo kon hij tot seizoen 2020 de jongste coureur worden die kampioen werd dit gaat niet meer lukken. Toch zijn er nog zat andere records die Max in 2021 kan laten sneuvelen.

 

1. Meest succesvolle coureur zonder wereldtitel

Wanneer Max dit seizoen zeven races weet te winnen, dan kan hij de meest succesvolle coureur worden zonder wereldtitel. Momenteel staat dit record op de naam van Stirling Moss. Als we kijken naar hoe hij nu rijdt, is hij in ieder geval wel goed op weg. 

2. Meest voorkomende podium trio

Max Verstappen deelt vaak het podium met Bottas en Hamilton. Zo vaak dat ook hier een record uit kan worden gesleept. Vorig jaar stond hij 13 keer met deze coureurs op het podium, maar mocht dat dit jaar nog iets vaker gebeuren dan wordt er een record verbroken.

3. Nederlandse wereldkampioen

Natuurlijk gaat hij meerdere records verbreken als hij de wereldtitel binnen weet te slepen. Niet dat er veel mensen daar naar zullen kijken, want dat is een hele prestatie op zich. We kunnen daarom niet wachten op het vervolg van dit seizoen en de strijd in de Formule 1. Laten we hopen dat de jonge Max Verstappen deze titel gaat binnenhengelen en zo de eerste Nederlander wordt die dit doet.

Je kunt nu al zien dat Max Verstappen een behoorlijk succes is in de Formule 1 en al wat overwinningen op zijn naam heeft staan. Er is nog een record waar Max Verstappen bij betrokken was, want de pit crew van Red Bull heeft hem de snelste banden wissel ooit gedaan, kunnen ze hier dit jaar nog een keer aan tippen? We gaan het zien!

Weet jij nog enkele records die hij kan verbreken? Laat het ons weten!