Records van Max Verstappen

Max Verstappen maakte op 15 maart 2015 zijn Formule 1 debuut in Melbourne Australië, waar hij helaas met motorpech uitviel. Max begon zijn Formule 1 carrière bij Torro Rosso, het team dat vandaag de dag AlphaTauri heet.

Toen hij bij dit team reed, had hij wat last van opstart problemen. Echter vanaf het moment dat hij zijn overstap naar Red Bull Racing maakte, ging het letterlijk en figuurlijk hard met Max hij heeft hij dan ook aardig wat records weten te verbreken.

 

1. Jongste deelnemer aan een raceweekend

In 2014 maakte Max Verstappen zijn officiële debuut in een raceweekend. Toen hij in actie kwam verbrak hij een record: hij was met zijn zeventien jaar en drie dagen de jongste deelnemer ooit.

2. Jongste Formule 1-coureur

In 2015 deed Max Verstappen mee aan de eerste Grand Prix en ook hierbij was hij de jongste aller tijden. Hij was op het moment van racen 17 en 166 dagen oud.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

3. Jongste uitvaller

Helaas ging de eerste race van Max Verstappen niet bepaald vlekkeloos. Hij viel namelijk uit, maar daarmee werd hij wel de jongste uitvaller die de Formule 1 ooit had of ooit gaat hebben, want tegenwoordig moet je meerderjarig zijn om mee te mogen doen.

4. Jongste coureur met punten

De tweede race ging gelukkig een stuk beter voor Max Verstappen. Op een leeftijd van 17 jaar en 180 dagen oud pakte hij een keurige zevende plaats.

5. Jongste leider van een race

Je hebt in het leven volgers en leiders en Max liet in deze race zien bij de tweede categorie te horen, want hij was de jongste die ooit aan kop ging tijdens een race.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

6. Jongste coureur die een race won en een podium plek haalde

Tijdens de Grand Prix van Spanje verbaasde Max Verstappen opnieuw vriend en vijand door gewoon als de nummer een over de finish te gaan. Vanaf dat moment wisten wij Nederlanders wat voor eindbaas dit echt was en dat alles op een leeftijd van slechts 18 jaar en 228 dagen.

7. Jongste Driver of the Day

Tijdens een race kunnen fans stemmen op wie zij de coureur van de dag vonden. Op een leeftijd van 18 jaar kreeg Max de eer en erkenning.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

8. Jongste coureur op eerste startrij

Tijdens een race op Spa Francorchamps had Max Verstappen voor het eerst vrij zicht en ja, hij was weer de jongste die ooit op de eerste rij mocht beginnen.

9. Max Verstappen is de jongste coureur die ooit een race won

Op het circuit van Mexico weten ze inmiddels wel uit wat voor hout Max gesneden is. Nog nooit won iemand twee keer dezelfde race op zo’n jonge leeftijd.

10. Meeste inhaalacties tijdens een seizoen

Voor Max Verstappen moeten de concurrenten uitkijken want hij haalt ze allemaal in. In totaal gaf hij in 2016 78 keer een tegenstander het nakijken. Hij haalde vooral tijdens de Braziliaanse GP vaak een tegenstander in. Een sluwe vos is er niks bij.

Bron: Verstappen.com