De ‘#2’ verdiende bovengemiddeld bij topteam

De geschiedenisboeken ingaan als de schaduw van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton: niet de meest kansrijke positie om je sporen na te laten. Toch heeft Mercedes uitstekend gezorgd voor hun langlopende ‘nummer twee’ als je kijkt naar het vermogen van Valtteri Bottas.

Ondanks dat de Fin zijn gooien naar de titel jaarlijks uit zicht zag verdwijnen – zijn z’n bijdrages in het winnen van constructeurstitels alsnog rijkelijk beloond.

Althans, het is een schrijntje in vergelijking met het leeuwendeel van de cake van zijn concullega Hamilton. De Brit int als ‘basisloon’ meer dan vijftig miljoen dollar ieder jaar. Baas boven baas zullen wij maar zeggen.

Wat is het salaris vermogen van Valtteri Bottas bij Mercedes?

Desondanks strijkt Bottas in zijn afscheidsjaar een slordige 11 miljoen dollar op. Daarmee is zijn jaarsalaris in vergelijking met de rest van het rijdersveld nog steeds royaal.

De wingman slash meervoudig GP-winnaar reed  uiteindelijk vijf jaar voor de Zilveren Pijlen. Zijn salaris in voorgaande jaren kwam aardig overeen met het bovengenoemde bedrag. Kortom: het totaalplaatje telt aardig door.

Het vermogen van Bottas zou volgens meest recente berichtgevingen een 30 miljoen dollar bedragen. Niet geheel toevallig: ook deze F1-coureur woont in Monaco, het belastingparadijs.

Ook is hij eigenaar van meerdere uitvalbasissen, waaronder een vakantiehuis in Finland met – hoe kan het ook anders – een sauna en een ijskoud meer voor de deur.

Finse Bottas ook investeerder met oog op toekomst

In gesprek met Forbes, najaar 2021, erkent zegt hij over een breed investeerdersportfolio te beschikken: “Ik heb veel geïnvesteerd, vooral met zicht op de lange termijn. Ik ben betrokken bij verschillende ondernemingen in Finland en een paar in Monaco. Het betreft uiteenlopende dingen; vastgoed, een ijshockeyteam. Ook een privé-vliegmaatschappij – ik herinner mij niet alles. Ook een aantal luxemerken uit Helsinki. Het is breed en ik hoop dat het goed uitpakt in de toekomst.”

Nog even over die bolides van de beste heer: wie een zwak heeft voor het Duitse Mercedes-merk, kan de beauty van deze knappe staaltjes vakmanschap echt wel waarderen! Bekijk dan ook de privé-auto’s van Valtteri Bottas.