Ruud van Nistelrooij wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSV

Oud-topspits Ruud van Nistelrooij werd al een tijdje gezien als de belangrijkste kandidaat om de nieuwe coach van PSV te worden. Dat komt ook niet zomaar uit de lucht vallen, want hij is sinds maart 2021 de hoofdtrainer van Jong PSV en zit nu in zijn tweede seizoen. Voordat hij trainer werd, heeft hij tot 2012 bij meerdere clubs gevoetbald, waaronder FC Den Bosch, Manchester United, Real Madrid en natuurlijk PSV.

 

Volgens Ruud van Nistelrooij is het altijd al zijn droom geweest om hoofdtrainer te worden bij PSV. Dat wordt dan nu eindelijk werkelijkheid. De 45-jarige oud-voetballer wilde eigenlijk nog een seizoen extra ervaring bij Jong PSV, maar werd door de nieuwe algemeen directeur van PSV, Marcel Brands, toch overtuigd.

Hij was volgens Quote de rijkste voetbalspeler van Nederland

De 45-jarige oud-voetballer heeft sinds 1993 heel wat wedstrijden gespeeld en is daar goed mee binnengelopen. In 2012, het jaar dat hij stopte met voetballen, werd hij door Quote zelfs uitgeroepen tot de ‘rijkste speler van Nederland’. Zijn vermogen werd toen geschat op 50 miljoen euro. Dat kwam onder andere door zijn transfer naar Málaga CF, waar hij zijn laatste seizoen speelde. Hij zou in dat seizoen maar liefst 6 miljoen euro verdiend hebben. Ook bij zijn eerdere clubs verdiende hij flink door hoge salarissen.

Wat is het vermogen van Ruud van Nistelrooij?

De grote vraag is natuurlijk wat het vermogen van Ruud van Nistelrooij momenteel is. Over zijn salaris sinds het einde van zijn voetbalcarrière heeft gehad weten we vrij weinig. Ruud was onder andere assistent-trainer bij het Nederlands elftal onder Guus Hiddink en is dus de trainer van Jong PSV. Daardoor is het ook lastig om zijn vermogen te schatten. In 2014 schatte Quote zijn vermogen op 45 miljoen euro. Dat is al vijf miljoen minder dan twee jaar eerder. Helaas zijn er geen recentere bedragen bekend. Het vermogen van Van Nistelrooij kan dus zowel meer als minder geworden zijn, maar zal wel rond dat bedrag schommelen.