De carrière van Gerard Joling

De 62-jarige Gerard Joling begon zijn carrière al heel wat jaren geleden, in 1985. Aan het einde van de jaren tachtig begon hij bekendheid te krijgen en in 1988 deed hij voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival. Ook samen met de Toppers heeft hij heel wat hits gehad.

Maar bij zingen bleef het niet, want Joling is ook al jaren regelmatig op TV te zien, zowel als presentator van verschillende programma’s als in een reeks reality-soaps van Geer & Goor samen met Gordon en van de Toppers. Recent was hij onder andere te zien als jurylid bij The Masked Singer. Tijdens zijn carrière heeft Gerard Joling heel wat vermogen opgebouwd. 

Hoeveel verdient hij per jaar?

Bij zo’n carrière hoort natuurlijk ook een aanzienlijk salaris, zowel voor de hits die hij heeft uitgebracht als de vele afleveringen die hij als presentator en realityster heeft gedraaid. Als onderdeel van de toppers wordt hij in ieder geval goed betaald: in 2018 lief hij weten dat hij meer dan een ton verdiende aan een optreden van de Toppers. Over het algemeen zou Joling maar liefst €1.250.000 per jaar verdienen. Tenminste, wanneer hij geen geld misloopt door de gecancelde optredens van de afgelopen jaren. In 2021 zou dat om maar liefst €350.000 gaan. Een paar maanden geleden zette Gerard ook nog eens een luxe appartement in de Amsterdamse Zuidas te huur. Daar verdient hij per maand maar liefst €6.950 aan. Niet mis!

Wat is het totale vermogen van Gerard Joling?

Een paar jaar geleden werd het vermogen van Gerard Joling geschat op maar liefst €10.000.000. Dat zijn al een hele hoop euro’s, maar sindsdien is dat alleen nog maar meer geworden. Joling heeft ook een eigen bedrijf, Mineur B.V, waar het meeste van zijn geld in zit. In 2018 was het vermogen naar schatting maar liefst €15,6 miljoen euro. Daarnaast heeft Gerard ook nog eens een villa van maar liefst €1.150.000 in Aalsmeer, zonder hypotheek en met een waarde die sindsdien flink gestegen is.