Wie is Edwin van der Sar?

Vrijwel iedere Nederlander weet wie Edwin van der Sar is, maar toch volgt hier nog even een beknopte biografie. Met 130 interlands voor Oranje is Edwin van der Sar een van de grootste voetballers die we ooit gehad hebben in Nederland.

Bovenal was hij de beste keeper uit Nederland (hoewel daar zeker een debat over valt voeren). Op jonge leeftijd brak hij door bij Ajax, won met die club de Champions League, vertrok vlak voor de eeuwwisseling naar Juventus en na een wat minder periode herpakte hij zich bij Fulham om vervolgens bij Manchester United voor de tweede keer de Champions League te winnen. Met deze puike prestaties staat zijn naam voor eeuwig in de voetbalgeschiedenisboeken. Na zijn loopbaan werd Van der Sar bestuurder bij jeugdliefde Ajax.

Hoeveel salaris ontvangt de algemeen directeur van Ajax?

Als algemeen directeur van Ajax heeft Edwin van der Sar een grote invloed gehad op het succes van de Amsterdamse club. Hier wordt hij dan ook rijkelijk voor beloond. Zo krijgt hij een salaris van 1,2 miljoen euro. Ook na zijn loopbaan is het dus goed verdienen voor Edwin van der Sar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Edwin van der Sar (@edwinvandersar1)

Wat is zijn vermogen?

In 2008 werd het vermogen van Edwin van der Sar door Quote geschat op zo’n 32 miljoen euro. Van dit geld deed hij allerlei grote investeringen, zoals de aanschaf van een huis ter waarde van ruim 3 miljoen euro. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren nog vele miljoenen verdiend bij Ajax. De kans is groot dat ‘het ijskonijn’ inmiddels een vermogen van boven de 50 miljoen euro heeft. Netjes!

Benieuwd naar wat de oud trainer van Ajax verdiende? Check dan het salaris van Erik ten Hag.